Alman tur operatörleri Isparta ve Burdur’u tanıyacak

26 Mart 2014 15:22

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmasının sonucunda Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ile Lübnan, Rusya, Türkmenistan ile ABD’den tur operatörü ve seyahat firmaları temsilcilerini getirdiği Fam Trip (Tanıtım Gezisi) programlarını sürdürüyor. Batı Akdeniz’in turizm potansiyelinin tanıtılması ve zengin turistleri bölgeye çekmek amacıyla sürdürülen Fam Trip programının yenisinde 14 Alman tur operatörü firma temsilcilerine, Isparta ve Burdur’un turizm değerleri tanıtılacak.

BAKA, Türk Hava Yolları (THY) ve ilgili paydaşlarla işbirliğinde yeni Fam Trip (Tanıtım Gezisi) programında turizm kapasitesini yerinde görmek üzere 14 Alman tur operatörünü getiriyor. Burdur ve Isparta’yı kapsayan 3 günlük Fam Trip programı 28 Mart’ta başlayacak. THY’nin özel misafirleri olarak Almanya’dan İstanbul bağlantılı Isparta ve Burdur’un ortak havalimanı Süleyman Demirel Havalimanı’na gelecek Alman tur operatörleri, Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli Barida Hotels’de konaklayacak. BAKA uzmanları ve THY’nin Frankfurt ile Isparta yetkililerinin eşlik edeceği Alman tur operatörleri, Isparta’nın Gönen İlçesi’ne bağlı Güneykent Beldesi’nde gül turizmi potansiyelini yerinde inceleyecek, yöresel yemeklerin de tadına bakacak.

Alman tur operatörleri, programın ikinci gününe Davraz Kayak Merkezi’ne çıkacak ve Eğirdir’de Ada ile seyit tepesi ziyaretlerinin ardından Yalvaç’a geçecek. Konuklar, Yalvaç’ta Psidia Antiochia kentini Osmanlı konakları, Çınaraltı, Yalvaç Müzesi, Yalvaç Mahalle Fırını, Keçeevi ile dericileri ziyaret edecek. Alman tur operatörleri, Fam- Trip’in son gününde Burdur’un Ağlasun İlçesi’nde Sagalassos Antik Kenti’ni gezecek ardından Yeşilbaşköy beldesinde BAKA’nın destekleriyle turizme kazandırılan 3 asırlık değirmende yöresel yemeğin ardından ülkelerine dönmek üzere Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na geçecek.

2011’deki Batı Akdeniz’de gerçekleştirdiği Körfez İşbirliği Zirvesi sonrasında uzun süreli konaklayan alışveriş alışkanlıkları yüksek nitelikli turistleri çekmeyi hedefleyen BAKA, THY, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, AKTOB, ALTİD, KETOB, POYD, TÜRSAB Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu, SAYD, ATAV ile birlikte planladığı Fam Trip (Tanıtım Gezisi) programlarını sürdürüyor. BAKA, Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Bahreyn’in yanısıra Lübnan, Rusya, Türkmenistan ile ABD’den tur operatörü ve seyahat acenteleri temsilcilerini Batı Akdeniz’e getirdi, bölgenin turizm potansiyelini tanıtıp bölgedeki turizm sektörünün aktörleriyle görüşmelerini sağlayıp yeni tur programları hazırlamalarını sağladı.

 

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...