"Kendi Robotunu Kendin Yap"

26 Mart 2014 15:26

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü tarafından Isparta’da bulunan liselere yönelik düzenlenen “Robot Eğitimi” projesi başladı.

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) sponsorluğunda 2 hafta sürmesi planlanan projenin açılış töreni ISIAD Toplantı Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş, kulüp bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. SDÜ CAD-CAM Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çolak da genç nüfusun aktif olmasının sanayi ihracatının artmasında önemli olduğunu,  temelden yetişen gençlerin böyle etkinliklerle  robotik ve otomasyon alanına ilgilerinin arttığını söyledi.

Etkinlikte, ISİAD Genç Komite Başkanı İsa  Gülsoy ile  ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı da birer konuşma yaptılar. Çizgi izleyen robotların çalışma mantığının anlatıldığı etkinlikte, robot yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Devre  elemanlarının montajı, dekotelerin kesilmesi ve robotların çalışır hale getirilmesi, yazılımlarının yüklenmesi ile denemelerinin yapılması aşamalarından sonra randımanlı olarak çalışan robotlar, IYAŞPARK AVM’de gösterime sunulacak.

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...