“Ne yapmak istiyorsak halkımızla birlikte yapmak istiyoruz”

26 Mart 2014 15:29

MHP Sav Kasabası Belediye Başkan Adayı Mustafa Avşar, mevcut belediye başkanının 30 Mart yerel seçimleri için genel seçim havası yaratmaya çalıştığını ileri sürerek, “Bu seçimler yerel yönetim seçimleridir. Bu seçimde başbakan seçmeyeceğiz. O yüzden tüm halkımızın Pazar günü elini vicdanına koyarak sandığa gitmesini ve oyunu kullanmasını istiyoruz” dedi.

Seçime sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Sav Kasabası Belediye Başkan Adayı Mustafa Avşar, kasabayı daha ileri götürecek 5 yıllık dönem için tüm projelerini hazırladıklarını bildirdi. Adaylığı açıklandığı zaman seçim ortamını sükunet içerisinde yaşayacaklarına söz verdiklerini ve bu sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Avşar, “Bugüne kadar da kimseyi kırmadan, kişisel hak ve özgürlüklere dikkat ederek, fikirlerimizi ortaya koymak suretiyle vatandaşımızla iç içe bu süreci yönetmekteyiz. Ev ziyaretlerinde çalmadık kapı, basmadık zil bırakmadık. Büyüklerimizin elini öptük, rızasını aldık, duasını istedik. Bizim açımızdan seçim süreci bir bayram havasında geçiyor” dedi.

TABİATIMIZDA HERKESİ KUCAKLAMAK VAR

Belediye Başkanı seçilmesi halinde ilk olarak gönülleri fethedeceklerini ve ardından bununla beraber hizmetin geleceğini ifade eden Avşar, “Biz halkımızın hizmetkarı olmaya geliyoruz” dedi. Bu yaşına kadar halkın içinde büyüdüğünü ve halkın dilinden iyi anladığını belirten Avşar, “Geçmiş dönemde atalarımız, büyüklerimiz Sav’da marketçilik yaptılar. Ben de onların yanında kalfa olarak işe başladım ve ticaret erbabıyım. Dolayısıyla bir ticaret ehlinin müşterisine nasıl davranacağı göz önünde bulundurulursa, biz müşterilerimize saygı ve sevgi içerisinde davranıyoruz. Vatandaşımız da bunu biliyor. Bizim tabiatımızda her kesimi kucaklamak var. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

KOKU SORUNUNU BİZ AŞACAĞIZ

Sav Kasabası’nın koku sorununa da değinen Mustafa Avşar, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Sav Kasabası’nın uzun yıllardır kokulu su sorunu var. Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’la bu konuyu konuştuk. Kendisi ve biz göreve geldiğimizde bu konuyu birlikte çözeceğiz. Sayın Günaydın da bu konuda Sav Kasabası’na gelerek söz verdi. Başkanımızın yeni arıtma projesi olduğunu biliyoruz. Bu sorun artık ikili çalışmalar sonucunda aşılacak.”

SU FABRİKASININ RESMİ AÇILIŞINI NEDEN YAPAMADILAR?

Öte yandan mevcut AKP’li Belediye Başkanının icraatlarını eleştiren MHP Adayı Mustafa Avşar, belediye tarafından kurulan su fabrikasının yerinin uygun olmadığını ifade ederek, resmi açılış töreninin neden halen yapılmadığını sordu. Avşar,  şunları söyledi: “Mevcut belediye tarafından Sav Kasabası’na bir su fabrikası kazandırıldığı söyleniyor. Ancak bu yol kenarına yapıldı. Su fabrikaları kaynakları kaynakların yanında olması lazım. Kaynak yanında olmazsa özel borularla taşınmalı. Ancak Sav’da su fabrikası kasabanın su şebekesine bağlı. Yetkili kişiler bunun böyle olmaması gerektiğini söylüyor. Bir damacana su 2 lira. Kendilerinin beyan ettiklerine göre pazarını düşündüğümüz zaman 20 ton su 2 bin lira yapıyor. Koca fabrika yapılmış 20 ton su satılacak da 2 bin lira kazanılacak. Bu fabrika 3 milyona (3 trilyona) mal olmuş. BAKA’dan 1,5 milyon hibe desteği alınmış. Neden bu fabrikanın resmi açılışı yapılmıyor. Neden bakanlar geldiğinde davullu, zurnalı bir açılış yapmadılar? Burada bir sorun mu var?

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN BORCA GİRİP 5 OTOBÜS ALDILAR!

Kasabaya 5 otobüs alındı diye söyleniyor, 2’si gelmiş. Bu otobüslerin tanesi 350 bin lira. Bizim şuanda otobüse ihtiyacımız yoktu. Bu otobüsler daha önceki belediye başkanının almış olduğu soğuk hava deposu ipotek verilmesi suretiyle alındı. Seçime birkaç ay kaldığı zaman sanki belediyenin kasasında para varmış da alınıyormuş gibi gösterildi. Ama bu otobüslerin parası seçimden sonra ödenecek. Göreve gelirsek bu borcu biz ödeyeceğiz. Bu borç ödenemezse soğuk havası deposu elden gidecek. Bunun bir seçim yatırımı olduğunu söylemeliyim.

ALTYAPI YAPMADAN DUBLE YOL YAPILDI

Sav Kasabası’nın önünden duble yol geçiyor. Gelinen yol 500 metrelik bir yer. Bu yol Karayollarına ait. Madem duble yol diye ağızlarına doldura doldura bahsediyorlar, peki o zaman bu yolun alt yapısını neden yapmadılar? Buraya devlet tarafından 1.2 milyon harcandığı söyleniyor. Bu para harcandıysa neden altyapısı yapılmadan asfalt döküldü? Yağmur yağdığında su, yolda nereye gideceğini şaşırıyor. İktidar belediyesiyiz şunları yaptık diyorlar. Ama yaptıkları bir şey yok.

KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARTMAYACAĞIZ

Şuan seçim arifesinde belediyeye işçiler alınıyor. Bunlar da seçim yatırımı olarak oyu çok olan ailelerden alınıyor. Burada oy avcılığı yapılıyor. Ayrıca belediyeye başkası gelirse sizi işten çıkartır gibi bir dedikodu yayıyorlar. Bizim böyle bir düşüncemiz olmaz. Biz daha çok istihdam yaratmak için elimizden geleni yapacağız. Kimseyi bizden değil diye işten çıkartmayacağız.

BU BİR YEREL SEÇİMDİR

Ayrıca genel seçim havası yaratmaya çalışıyorlar. Bu genel seçim değil, yerel seçimdir. Kasaba halkımız bu seçimde belediyeyi kimin yöneteceğini seçecek. Bizde bu konuda kendimize güveniyoruz. Mevcut belediye yönetimi genel seçimle yerel seçimi karıştırmasın.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE OYUNUZU KULLANIN

Biz ne yapmak istiyorsak Sav için yapmak istiyoruz. Bunu tek başımıza değil Sav halkıyla yapmak istiyoruz. Bu yüzden tüm halkımızın Pazar günü elini vicdanına koyarak sandığa gitmesini ve oyunu kullanmasını istiyoruz.”

 

Bu haber 905 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...