“Günaydın son döneminde 4 şey yaptı; Gökkubbe, Müze, kapalı Pazar ve 5 fabrika”

26 Mart 2014 15:30

AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Günaydın’ın mali karnesini çıkardı. Günaydın’ın adaylık faturasının 1 milyon TL olduğunu ileri süren Bilgiç, “Tüm asfalt için ayırdığı para 6 milyon 750 bin TL iken, temsil ağırlamaya 1 milyon 219 bin lira, aday açıklamasına 1 milyon lira, festivale 1 milyon lira, fabrikalara 10 milyon lira harcıyor. Ben buna isyan ediyorum!” dedi.

AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yerel seçimlere 3 gün kala Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın son 5 yılını değerlendirdi. Günaydın’ın icraatlarını rakamlarla ortaya koyan Bilgiç, “1 yılda sadece 50 bin TL’lik börek yemişler” dedi.

“SEN NEDEN VATANDAŞA VERDİĞİN SÖZLERİ TUTMUYORSUN?”

Günaydın’ın 1999 yılından bu yana verdiği vaatleri çıkaran Bilgiç, şunları söyledi; “Yusuf Ziya Günaydın 1999 yılından bu yana verdiği vaatlerin hangisini yaptı. Örnek; 1999’da anaokulu yapacağım dedi, 10 yıl başkanlık yaptı. Anaokulu var mı? Gençlik evi yapacağım dedi. Yaptı mı? Stüdyo daireler yapacağım dedi. Bunu yaptı mı? O yok ama başkanın apartları var! Yaşlılar evi yapacağım dedi. Ama bugün o da yok. ‘Konut yapacağım’ diyor. Yaptığı bir konut yok. Sen neden vatandaşa verdiğin sözleri tutmuyorsun? Vatandaşa verdiğin sözleri tutacaksın Yusuf Ziya Günaydın! Ben vatandaşla alay edilmesine karşıyım.

“HALK BALAMAN’A ‘HİZMETİ İYİ YAPTIN

AMA BİZİMLE İYİ İLİŞKİLER KURAMADIN’ DEDİ”

Siz hem hizmeti yapmalısınız hem de vatandaşınızla ilişkileri iyi kurmalısınız. Bunu yaparsanız siz gerçek anlamda Belediye Başkanı olursunuz. O günkü başkan yaptığı bu hizmetlerin yanına insan sevgisini, beşeri ilişkilerini koysaydı bugün de başarılı olurdu. O gün yapılan çalışmalarda adaylık için çıkan sonuç oydu. Hesap sandıkta kapandı. Vatandaş 2009 seçimlerinde sen hizmet yaptın ama iyi davranmadın dedi hesabı kapattı. Şimdi hesap verme zamanı Günaydın’da. Günaydın’ın son dönemine baktığımız 3 şeyle ortaya çıkıyor. Gökkubbe, Müze, Kapalı Pazar Yeri ve 5 fabrika.

“ISPARTA’NIN 5 YILINA DAHA İPOTEK KONULMASININ TELAŞI İÇİNDEYİZ”

Biz adayımız Nuri Uzaktaş’a kefiliz. Hem hizmete hem insani beşeri ilişkilere kefiliz. Ispartalının kaygısını ve telaşını yaşıyorum. Ispartalının bir 5 yılına daha ipotek koyulmasının telaşı içerisindeyiz.”

“1 YILDA 50 BİN TL’LİK BÖREK YEMİŞLER!”

Öte yandan Günaydın’ın Denetim Komisyon Müdürlüğüne gönderdiği evrakta 1 yılda 50 bin TL’lik börek yediklerini ileri süren Bilgiç, “İnsanın aklı ve Ispartalıyla alay ediyor. Ben yaptım sen git ölç diyor” dedi.

“GÜNAYDIN’IN ADAYLIĞI 1 MİLYON TL’YE MAL OLDU”

Günaydın’ın adaylık faturasının yaklaşık 1 milyon TL olduğunu da ileri süren Bilgiç, “Demet Akalın, Emel Sayın konseri 330 bin TL, ses düzeni 200 bin TL, organize 200 bin TL, canlı yayın ve yemek için 200 bin TL. Toplam 930 bin lira. Sen adaylığını açıklarken 200 bin lira ses düzenine vereceksen bir şey demem. Bunu bir de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın altına gizliyor. Ayrıca Gül Festivali’ne de 1 milyon lira harcadı. Faturalar hep dışarıdan firmalara kesilmiş. Vatandaşın parasını bu şekilde harcama hakkın var mı? Toplam 3 milyon lira harcama olmuş. Bunun hesabını bu halk soracak. Bunların hesabını vereceksin Günaydın!” diye konuştu.

“UZAKTAŞ, ÇAKMAKÇI, ÇAKAN SEÇİLİRSE ALLAH YARDIM ETSİN”

Diğer taraftan AKP adayı Uzaktaş, CHP adayı Çakmakçı ve SP adayı Çakan’ın seçilmesi halinde kendilerine sırtlarına büyük bir yükün bineceğini iddia eden Bilgiç, “Fabrikalar belediyenin sırtında bir yüktür. Buralarda hep kendi adamlarını, eşini dostunu çalıştırıyor, onlara maaş veriyor. Ispartalının parası çarçur ediliyor ben buna acıyorum.

“KENDİ PARASI OLSA BU KADAR HARCAMAZ!”

İller Bankası’na 20 milyon borçlanma içine girdiler. Tüm asfalt için ayırdığı para 6 milyon 750 bin lira. Ben buna isyan ediyorum! Asfalta bu kadar ayırırken temsil ağırlamaya 1 milyon 219 bin lira, aday açıklamasına 1 milyon lira, festivale 1 milyon lira, fabrikalara 10 milyon lira harcıyor. Kendi parası olsa bu kadar harcayamaz” diye konuştu.

“2009’DA BALAMAN’A NASIL HESAP

SORDUYSANIZ ŞİMDİ GÜNAYDIN’A SORUN!”

Son olarak halka seslenen bilgiç, “2009 yılında Hasan Balaman’a nasıl hesap nasıl sorduysanız, sizlere teşekkür ediyoruz şimdi de Günaydın’a hesap sorma zamanıdır. Bu asalaktan, bu milleti ve Isparta’yı kurtarın. Biz size ve milli iradeye inanıyoruz. Yine de sizin vereceğiniz karar başımızın tacıdır” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 951 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...