“Gelin CHP’de birleşelim”

26 Mart 2014 15:32

CHP Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı, Başkan Günaydın’ın halka hesap vermekten kaçtığını belirtti. Kendi halkına hesap vermekten kaçan Günaydın’ın nasıl 5 yıl daha ruhsat istediğini aklı almadığını belirten Çakmakçı, “Ben MHP’li kardeşlerime şunu söylemek istiyorum; Gelin, CHP’de birleşelim. AKP’nin zulmünden kaçanların toplandığı CHP’yi bu dönem yerel iktidar yapalım ve halkçı hizmetin nasıl olduğunu kendilerine gösterelim” dedi.

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol ile Belediye Başkan adayı M. Lütfü Çakmakçı, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek gündem değerlendirmesi yaptı. Şenol ilk olarak AKP’nin mitingi ile kendi mitinglerinin karşılaştırmasını yaptı. AKP’nin taşıma sistemiyle hatta para karşılığıyla insanları alanlara doldurmaya çalıştığını ileri süren Şenol, “Biz de ise basın mensuplarımız da araştırabilir yabancı hiç kimse yoktu. Hem de Pazartesi olmasına rağmen alana insanlarımız sığmadı” dedi.

“AKP HAFTA SONU OLMASINA RAĞMEN ALANI ZAR ZOR DOLDURDU!”

AKP mitinginde Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’ya işgal ordusunun komutanı edasıyla geldiğini ileri süren Şenol, “Otobüsün üzerinde makineli tüfeklere kadar varıncaya kadar koruma önlemi alınmıştı. Erdoğan’ın mitinginde küçücük bu şehirde 3 bin polis görev yaptı. ayrıca resmi kamu kurum ve kuruluşların il müdürlüklerinin bu mitinglere hem logosuz araç, hem de personel taşıdığını bundan öte Isparta yetmemiş gibi çevre illerinin tamamı plakalardan da tespit edilmiştir taşımalı insan getirildi. Yine çok büyük bir söylenti insanlara köylerine varasıya kadar araba ayarlanıp bunların ücretsiz hatta maddi karşılık sonucu taşıtıldığı biliniyor. Böylesi bir olayda AKP o miting alanını zar zor doldurabildi. Hafta sonu olmasına rağmen dolduramadı” diye konuştu.

“MENFAAT KARŞILIĞI TAŞIMA YAPTIRMADIK”

Öte yandan kendi mitinglerini değerlendiren Şenol, “Pazartesi günleri mitingler açısından en tehlikeli gündür. Herkesin her yerde işi vardır. İkincisi CHP’si inanın hiçbir basından arkadaşımızda incelesin bulamaz yabancı hiçbir insan bir tek kişi taşınmadı. Sadece Milletvekili misafirlerimiz vardı. Hiçbir çevre ilden bir tek araba bile gelmedi. Biz hiç kimseye maddi menfaat karşılığı taşıma yaptırmadık. Üçüncüsü kamudan ne araç, ne personel taşıma olayı olmadı. Ama arada bir fark vardı; CHP’nin mitingi inanan insanların Isparta ve ilçelerinde yoğun bir katılım ile o alan dolduruldu. Emniyet ekiplerimizin de mitingimizde çok güzel görev yaptığını söyleyebilirim. İl emniyet Müdürlüğümüze vatandaşlarımızın hiçbir sıkıntı çekmeden görev yapan Isparta Valiliğine, Isparta emniyetine, polis memur arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“AKP’NİN BAYRAKLARI 3 GÜN DAHA

KALDI BİZİMKİLERİ HEMEN KALDIRTTILAR!”

Bu arada yaşadıkları bir sıkıntıyı da dile getiren Şenol, “AKP’nin miting öncesi 3 öncesi süsleme miting sonrası 3 gün daha kaldı. Bizim miting sonrası yoğun bir baskı geldi. Akşam saatlerine kalmadan hepsi kaldırıldı. O zaman çift taraflı olmak gerekmiyor. AKP’ye nasıl müsamaha gösteriliyorsa CHP’ye de o müsamaha gösterilmeliydi diye düşünüyorum. Bu çifte standardı devletin hiçbir kurumu yapamaz” şeklinde konuştu.

“GÜNAYDIN’IN DEDİĞİ FARKLI YAPTIĞI FARKLI”

CHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı ise Başkan Günaydın’a sorduğu soruların 12 gün geçmesine rağmen halen daha gelmediğini bildirdi. Maratonun sonuna yaklaşırken sordukları soruların cevabını aradıklarını belirten Çakmakçı, “Sayın Günaydın, ‘Üyelerimize birisi akşam soru verirse cevabını sabah alır’ demişti. Ama biz 13 Mart’ta Belediye Meclis Üye Adayımız Turan Silleli aracılığıyla soruları internetten yönelttik. Ama bugüne (düne) kadar cevap verilmedi. Kayda alınıp, alınmadığı da belli değil” diye konuştu.

“GÜNAYDIN’IN YATIRIMLARI HAYAL YATIRIMLAR”

Öte yandan Günaydın’ın kurduğu şirketlerin kendini 3-4 ayda amorti ettiğini belirtmesine üzerine açıklamada bulunan Çakmakçı, “Dünyanın hiçbir ülkesinde kurulan bir şirket yatırımı 3-4 ayda alması mümkün değildir. Ortalama 5 yıldır ama bu 10 yıla kadar uzar. Demek ki bizim yatırımlarımız son derece hayal yatırımlardır. Ben kendilerine ‘Isparta’yı 575 milyon TL zarara uğrattınız’ demiştim. Kendisi benim kerrat cetvelini bilmediğimi söylemişti. Ben de kerrat cetvelini kimin bilmediğini göstermek istiyorum.

“HALKA HESAP VERMEKTEN KAÇAN BİR BAŞKAN

NASIL OLURDA HALKTAN TEKRAR YETKİ İSTER?”

Sayın Başkan kendisini halka hesap verebilir görmüyor. Hesap vermekten kaçıyor. Kendi halkına hesap vermekten kaçan Günaydın halktan nasıl 5 yıl daha ruhsat istemektedir, bunu aklım almıyor. Ben kendisine ve tüm MHP’li arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum: gelin, CHP’de birleşelim. AKP’nin zulmünden kaçanların toplandığı CHP’yi bu dönem yerel iktidar yapalım ve halkçı hizmetin nasıl olduğunu kendilerine gösterelim” diye konuştu.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...