Göl kenarına yeşil kuşak

27 Mart 2014 18:27

Eğirdir Belediyesi tarafından göl kenarına yeni dikilen yeşil ağaçlar, vatandaşlar tarafından takdir topladı. Daha önce yapılan aydınlatma direklerinin aralarına dikilen ağaçlar, gölün maviliğinin yanında yeşil bir kuşak görünümüne kavuştu.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Otogar ile Hastahane arasındaki göl kenarına daha önceden yapılan aydınlatma direklerinin aralarına yeni ağaçların dikildiğini açıkladı.

 Belediye olarak ağaca ve yeşile önem verdiklerini dile getiren Başkan Osman Nuri Özmeral, “Isparta - Konya Karayolu orta refüjlerine tijli ve çalı tipinde daha önceden çok sayıda Oya Ağacı, spiral bitki olarak bilinen Limon Selvi, Leylandi Selvi, Mavi Selvi ağaçlarından ve süs bitkisi olarak bilinen Gaura Çiçeği’nden dikilerek ilçenin görünümüne ayrı bir renk katmıştık. Şimdi de Otogar ile Hastahane arasındaki göl kenarında bulunan aydınlatma direklerimizin aralarına yeni ağaçlarımız dikilmeye başladı. Daha önce de lâlelerimizin dikimlerini yapmıştık. Baharın gelmesiyle birlikte Eğirdir’imiz daha bir güzel oluyor. Lalelerimiz kendini göstermeye başladı. Mevcut çiçek ve yeşilliklere yeni ilâveler yapılarak daha güzel bir Eğirdir için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Binlerce tüplü orman fidanları ve tüplü çiçekleri hazırda sermaye olarak bekliyor. ” dedi.

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...