DP Başkan adayından Kentsel Dönüşüm sözü

27 Mart 2014 18:50

Mimarlar Odası’nı ziyaret eden DP Isparta Belediye Başkan Adayı Ömer Levent, Isparta’da kentsel dönüşüm çalışmalarının yavaş gittiğini ileri sürerek, “Biz bu süreci hızlandırmak için geliyoruz” dedi.

Yerel seçim çalışmalarında sona yaklaşılırken Oda ziyaretlerini sürdüren Demokrat Parti’nin genç adayı Ömer Levent, Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette projelerini anlatan Levent, Isparta’nın acil olarak yeni bir şehir kimliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bunun için de kentsel dönüşüm projelerinin uygulanması gerektiğini ancak Isparta’da sürecin yavaş gittiğini belirten Levent, “Belediyede göreve gelmemiz halinde ilk olarak üzerinde duracağımız konu kentsel dönüşüm olacaktır. Ancak bunu ‘ben’ yaparım mantığı ile değil, konuyla ilgili yerlerin görüşlerini alarak yapacağız. Burada Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası gibi yerlere çok büyük görevler düşüyor. Hep birlikte Ispartamızı daha modern bir kimliğe kazandırmayı amaçlıyoruz. Tabii ki kentsel dönüşüm sadece yapı düzenlemesi olarak görülmemeli. Halkımızın güvenliği için de bu şart. Bilindiği gibi ilimiz deprem bölgesi. Bunun için de eski yapıları artık değiştirmemiz gerekiyor. Burada da devletin verdiği tüm destekleri kullanarak bu işi yapacağız inşallah. Onun için diyoruz ki, kentsel dönüşümü Isparta’da layıkıyla sadece Demokrat Parti uygulayabilir” dedi.

SİYASET ÜSTÜ YAKLAŞIM ŞART

Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam ise, Levent’ten yönetime gelmeleri halinde yapmalarını istediği birkaç konu hakkında bilgi verdi. Sağlam, Afet Kanunu ile birlikte gerçekleştirilecek olan dönüşüm için en temel şartın siyaset üstü yaklaşım olduğunu kaydetti. Isparta’da büyük çapta İmar Revizyon Planı’na da ihtiyaç olduğu tezini ortaya atan Mimar Sağlam, Isparta’nın yeni cazibe alanları yaratması gerektiğini bildirdi. Sağlam, ‘yollar, otoparklar, yeşil alanlar, meydanlar, kamusal hizmet alanları’ yeniden tanımlanmalıdır’ dedi.

 

Bu haber 863 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...