“Biraz mesleğinize eğilip, şehrin imarı için kafa yorun”

28 Eylül 2012 19:12

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Mimarlar Odası’na sert  tepki göstererek; “Sempozyuma sponsor olun dedik, sempozyumun adını duyunca siyasi ve ideolojik baktılar. Oysa burada şehirciliği tartışıyoruz. Siz de sivil toplum örgütleri olarak biraz mesleğinize eğilip, şu şehrin imarı için kafa yorun” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Isparta için önemli bir sempozyuma daha imza attı. İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Hikmet ve Medeniyet Algıları Bağlamında “Şehir ve İslam” konulu sempozyum dün başladı. İki gün sürecek sempozyum bugün sona erecek.

REKTÖR İBİCİOĞLU; “ŞEHİR MADDİ VE

MANEVİ UNSURLARLA ZENGİNLİK YAŞAR”

Barida Otel’de  gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye genelinden önemli isimler katıldı. Sempozyuma dün Isparta’ya gelen  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üst düzey bürokratları da katıldı. Dün saat 09.30’da başlayan  sempozyuma Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun konuşmaları  damgasını vurdu. Rektör Hasan İbicioğlu, bir şehir için sadece binaların yeterli olmadığını şehri şehir yapan unsurların maddi unsurlardan çok manevi unsurlar olduğunu belirterek; “Tüm bunlar bir araya gelince şehrin zengin kişiliği ortaya çıkar” dedi. 

“BİRAZ DA ŞEHRİN İMARINA KAFA YORSUNLAR”

Rektör Hasan İbicioğlu, konuşmasının sonunda söylediği sözler ise salonda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Rektör İbicioğlu, Mimarlar Odasına sert tepki göstererek; “Konu İslam ve Şehircilik olunca ilgili sivil toplum örgütü odaya sponsorluk teklifi götürdük. İslam ve Şehircilik adını duyunca olaya hemen siyasi ve ideolojik bakıyorlar. Böyle şey olur mu? Biz burada şehirciliği tartışıyoruz. Sempozyumumuzun adında şehircilik de var. Ben bu mesleki odaya diyorum ki, biraz mesleklerine eğilip şehir için kafa yorsunlar” dedi.

VALİ OĞUZ; “ŞEHİR SADECE BETON BİNALARDAN İBARET DEĞİLDİR”

Vali Memduh Oğuz da sempozyumda yaptığı konuşmada, şehrin sadece beton binalardan ibaret olmadığını belirterek; “Şehri şehir yapan başka önemli unsurlar da vardır” dedi.

Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi ve bilim adamları sırasıyla sunumlarını gerçekleştirdiler. Sempozyum bugün yapılacak sunumlarla sona erecek.

 

 

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...