Çakmakçı; “Bizim TOKİ’ye ihtiyacımız yok”

28 Mart 2014 19:42

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Prof Dr. Lütfü Çakmakçı, Batıkent mahallesinde halka seslendi. Seçim merkezinden araç konvoyu ile Batıkent mahallesine hareket eden partilileri yoğun bir kalabalık karşıladı. Prof. Dr. Çakmakçı yaptığı konuşmada halkı ev sahibi yapmak için TOKİ’ye ihtiyaç duymayacaklarını söyleyerek “biz kooperatiflerle halkı ev sahibi olmasını detekleyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Prof Dr. Lütfü Çakmakçı “ Beni Isparta Belediye başkan adayı önermek istedikleri zaman 3 şey söyledim. Atik olacağız, hesap vereceğiz ve zenginleştireceğiz. İşsizliği ortadan kaldırabilmek için yapılması gereken şey sürekli üretimdir. Bir toplum sürekli tüketiyorsa denizdeki kum ona yetmez. Sürekli üretim yapmak zorundayız üretim için tarımımız var tarımımızı geliştirmek zorundayız” dedi.

“ISPARTA’NIN İMKÂNI ÇOK”

Çakmakçı, Isparta’da enerji kaynaklarının çok olduğunu vurgulayarak “tarım haricinde rüzgârımız, çöpümüz ve orman atıklarımız var. Çok sayıda enerji üretecek imkânımız var ve biz bunları kooperatif olarak ucuz hale getirdiğimiz takdirde insanlar artık hava kirliliğinden uzak kalacaklar.

Birçok kanserin özellikle prostat kanserinin hava kirliliğinden olduğuna dair bilgiler verildi gazetelerde, dolayısıyla biz temiz havada yaşamak zorundayız. Temiz gıdalar tüketmek zorundayız. Bizim yöremiz bir tarım kenti olmaya yönelik alt yapıya sahip bunun için biz şunu düşünüyoruz. Isparta’yı büyütmek zorundayız” dedi.

“MEVCUT İMAR PLANI ŞU ANDAKİ TALEPLERİMİZE YETMİYOR”

“Isparta’nın 2050 yıllık planlamasını yaptığımız takdirde bu 50 yıllık planlamanın içinde bir imar planının gerçekleştirilmesi lazım. Mevcut imar planı şu andaki taleplerimize yetmiyor. Yapılan imar planları ise vücuttaki tümörleşme gibi mahallelerimiz birbirinden koparıyor. O zaman yapmamız gereken şu makro düzeyde büyük geleceği hedefleyen 1 milyon insanı Isparta’da yaşatacak alt yapıyı oluşturmamız lazım bunun temeli de imar planının tekrar yapılması. İmar planının nereden yapılması lazım bize göre Antalya Isparta yolundan Sav’a kadar olan alanı yeniden planlamamız lazım” dedi.

“ DEVLET İŞİNE GELİNCE KONUT ÜRETİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan adayı Prof Dr. Lütfü Çakmakçı “Kooperatiflere öncelik vermemiz lazım ve kooperatifler vasıtasıyla imarı çözmemiz lazım. Mevcut iktidar diyor ki; Ben bunu TOKİ ile çözerim. TOKİ’nin yaptığı konutlar herkes tarafından biliniyor. Devlet esasında üretmezdi. Mevcut iktidarın ifadesine göre devlet üretmez diyor ama konuta gelince kendi yandaş kişileri ile konut üretmeye başlıyor. Isparta’da bu konuda yapılmış çok konut var ve bu konutlarda oturanların ciddi şikâyetleri var. O zaman biz Isparta’da kooperatifçiliği çok iyi biliyoruz. Isparta bir kooperatif kenti aslında ve ciddi bir şekilde gelişmeyi sağlayabiliyor. Önemli olan teknolojiyi oraya getirebilmek teknolojiyi kooperatiflere sunduğumuz takdirde konut sıkıntımız zaten kalmayacaktır. O yüzden bizim TOKİ’ye ihtiyacımız yok” ifadesinde bulundu.

“EVE KAPANAN BİR SİSTEM UYGULAMAYACAĞIZ”

Konuşmasına şu şekilde devam eden Çakmakçı “İkinci etapta mahallelerimizin sorunlarına çözüm bulmamız lazım. Mesela Batıkent mahallesinin yollarının ve caddelerinin yeterince bakımlı olmayışı ve parkların düzenli olmayışıdır.Biz insanları evlerine kapatan bir sistem ile yola çıkmayacağız. İnsanları dışarıya çıkaran sosyal ilişkilerini artıran birbirleri ile dertlerini sevinçlerini paylaşan mutlu bir toplumu oluşturmak zorundayız. Biz şu anda evlerimize kapanmış ve dizileri ile zamanını geçiren ülkeyi bir nebze olsun düşünmemize fırsat verilemeyen bir duruma getirildik” diyerek sözlerini tamamladı.

ŞENOL; “ TÜRKİYE’Yİ TALAN ETTİLER”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol “Devlet hiçbir zaman bu şekilde soyulmadı bu devlet sağı geldi solu geldi ama bu kadar vurgun yapan olmadı. Kimler geldi geçti ama bu 90 yıllık vatanı babasının toprağı gibi talan ettiler. Sanki savaşta düşmanın ganimet mallarına saldırır gibi saldırdılar. Cumhuriyetin bütün değerlerini sattılar. O kadar satmalarına rağmen yaptırım olarak hiçbir şey yapmadılar. Üniversite mezunları işsiz, kamu ve özel kurumlar kapatılmış. Türkiye iflas bayrağını çekmiş bir şirket gibi oldu. Ama bir baktık ki bu paralar nerelere gitmiş. Geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan yolsuzluk paraların nereye gittiğini ortaya çıkardı. O kadar para çıktı ayakkabı kutularında bir kişi bile istifa etmedi bir kişi bile onurlu olarak üstlenmedi. Bu hırsız Başbakan’ın silinmesi gerekir bunu da biz yapacağız.

Isparta’da yıpranmış bir Ak Parti ve iki dönemde MHP uygulamaları ile karşı karşıya geldik zenginleşmek bir yana 3 dönemdir genel iktidar tarafından kurum ve kuruluşlarımız kapanmıştır. Yerel iktidar olarak da Yusuf Ziya Günaydın’da verdiği vaatlerin hiç birini yerine getirmemiştir” dedi.

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...