MHP’den Halıkent’te coşkulu miting

28 Mart 2014 19:44

Isparta Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim çalışmaları kapsamında mahalle mitinglerine devam ediyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bu kapsamda Halıkent Mahallesi Pazaryeri’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük bir coşku ile yüzlerce vatandaş tarafından karşılanan Başkan Günaydın’a, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Emine Özdemir, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz ve belediye meclisi üyesi adayları da eşlik etti.

2002’de başlayan bir süreçle Türk siyasetinin kirlendiğini savunan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Siyasette milletin kararlarını değiştirmek, milletin gözünde birilerini küçük düşürmek için her türlü oyunun oynandığı bir ülke haline geldik” dedi. Yalçın konuşmasına şöyle devam etti:

“Vermiş olduğunuz bu destek, belediye başkanımızın gayreti, çalışkanlığı, Isparta sevdası şükürler olsun bugün şehrimizi bu noktaya getirmiştir. Isparta’mız zenginleşti. Dolayısıyla birilerinin hevesi kabarmaya başladı. Yine bize o kötü günleri yaşatmak istiyorlar. Yine Ispartalıyı ezmek, hor görmek istiyorlar. Yine Isparta’nın kaynaklarını bir yerlere aktarmak istiyorlar. Zaten hükümet gücüyle bunu yapıyorlar. Günlerdir bizi bir takım tehdit ediyorlar. Bizi asla başvurmayacağımız yöntemlere zorluyorlar. Bugün gerçekleştirdikleri bir olayda ahlaksızca, benim yanıma gelip bana yapmış oldukları şikâyetleri onlara anlatırken, onların bölümlerini alıp bir yerlerde paylaşmaya başladılar. Ne derlerse desinler, her zaman ömrümün sonuna kadar Yusuf Ziya Günaydın’ın yanındayım. Şartlar ne olursa olsun Yusuf Ziya Günaydın’ın yanındayım. Meydanlara inemeyeceğimizi söyleyenler bugün meydanlarda yalnız kaldılar. Bizim seçimi birlikte yapamayacağımızı söyleyenler başları öne eğik gidiyorlar. Mevzu bahis Isparta olursa biz zaten kefenimizi giyip yola çıkmış insanlarız. Bunlar yüzsüzler. Isparta’da bugün itibariyle ben bir kez daha iman tazeleyip gecemizi gündüzümüze katacağız. Sizin menfaatinize olan şeye canımızı ortaya koyacağız. Ama hainlere karşıda 31 Mart günü görecekler Milliyetçi Hareket Partisi neymiş, İsa Yalçın neymiş, Yusuf Ziya Günaydın neymiş bunlara gününü göstermezsem namerdim. Bize bu oyunu 2011’de de oynadılar. Şimdi de oynamak istiyorlar. Her şeyi yapmaya çalışacaklar. Biz arkamızda devlet, hükümet var diye çıkmadık yollara. Biz tek başımıza sizlerle yolumuza devam ediyoruz. Madem bizim arkamızda devlet yok, bir gün bu devlet inşallah ülkücülerin iktidarında kimlerin ne olduğunun dersini verecektir. Acaba Isparta’ya bu pislikler bulaşmaz mı dedik. Ama maalesef Isparta’ya da bulaştırdılar. Bunların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Isparta Türkiye’nin en gözde, kendinden söz ettirilen bir ili olacak. Isparta’dan bunlarda bir zamanlar söz ettirdiler biliyorsunuz. Yolsuzluklardan söz ettiler, gazeteci dövdüler, vatandaşın dükkânının önünü kazdılar. Bunu Ispartalılara unutturduklarını mı zannediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan vazgeçiremeyecekler”

Ardından vatandaşlara seslenmek üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a dakikalarca tezahüratta bulunuldu. Başkan Günaydın’ın gündeminde ise belediyeye yapılan operasyon ve bir önceki belediye yönetimi ile AKP yöneticileri vardı. Başkan Günaydın, AKP Milletvekili Recep Özel’in ‘Hasan Balaman’ı toprağa gömdük’ sözlerine de cevap vererek, “Öyle toprağa gömerek sizin suçunuz bitmez. Isparta’yı soydunuz, soğana çevirdiniz. Zulüm yapmadığınız insan kalmadı. Isparta’da neşe, güven, mertlik kalmadı. İnsanlar birbirine bakmaktan bile korkar hale geldi. Zulümcüler ‘Hasan Balaman’ı toprağa gömdük’ diyorlar. Hayır. Hasan Balaman’ı toprağa gömmekle bitmez. Ey milletvekilleri, ey Uzaktaş siz bunların ortağı değil miydiniz? Beraber çalışmıyor muydunuz? Hasan Balaman’ı toprağa gömdük diyeceğinize, sizde hardal tanesi kadar kişilik, kimlik, dürüstlük varsa ancak şöyle yaparsanız olur. Hepiniz kendinizi toprağa gömerseniz o zaman kurtulmuş olursunuz.  Demek ki Hasan Balaman’ı toprağa gömecekler, kendileri geçecekler yine soyguna devam edecekler. Yavma yok, artık Isparta bir kez daha buna müsaade etmez. Adamı da toprağa gömmüşler diri diri. Onunla da kendilerini kurtarıyorlar. Bir de ‘neden ondan hesap sormuyorlar, Allah’ın izniyle halk bu hesabı sandıkta soracak’ diyorlarmış. Niye bu suçları birbirinize atıyorsunuz. Bunlar sizin ortağınızdı her ne olursa olsun biraz mertlik varsa ‘ortağımızdır bu’ diyemiyorlar.

Şimdi de Isparta’ya son anlarda çığlıklarını atıyorlar. Bir yandan bulanık suda balık avlayabilir miyiz, nereden umut kapabiliriz, nereden bir parça alabiliriz diye uğraşıyorlar. Bölge Hastanesi yapacağız dediler, olmayan bir şehir hastanesinin temelini attılar. Çap yok, proje yok, temel yok, ruhsat yok, finansmanı sağlayamamışlar, küçük bir tepeciğe temel attılar. İnsanları niçin kandırıyorsunuz.

Isparta’ya 12 yıldır yatırım yapmadılar, şehrimiz büyük göçler verdi. Fabrikalar kurduk, inanmadılar. Yüreğiniz yetiyorsa gelin inceleyin. Nerede teşvikler. Bize ne kadar çamur atarlarsa atsınlar, o çamur sizin yakanıza yapışır. O attığınız çamurda boğulup gidersiniz, telaşınız da bu.

Nuri Uzaktaş, ‘Bu belediye başkanı seçimi kazansa bile 3 ay maaş veremez’ diyor. Siz aynı adamlarsınız. Sayın Uzaktaş sende o zaman partideydin. Aynı kafadandınız. Bozacı ve şıracı bunlar. Bozacı ve şıracı da birbirinin şahitliğini de yaparmış. Dün konuşmasında Balaman’ın şahitliğini yaptı. İşte bozacının şahidi şıracı”

 

 

Bu haber 955 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...