“Kimse alınmasın ama sıra CHP’de”

28 Mart 2014 19:49

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin kazanacağını belirtti. Öner, “Yeni bir sürecin başladığına tanık olacağız. Yeni süreç CHP şemsiyesi altında denetlenebilir, hesap verebilir, şeffaf, verimli belediyecilik nedir o sergilenecek” dedi.

Uzun süredir gündeme gelmeyen CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, yerel seçimlere ilişkin son değerlendirmesini yaptı. 30 Mart yerel seçimlerinin aynı zamanda bir büyük referandum seçimi, bir kirliliği ortadan kaldırma ve Türkiye’de aydınlanma devriminin yeni bir sayfasını açma süreci olduğunu belirten Öner, “Çünkü 12 yıldır iktidarda bulunanlar iktidarın tüm nimetlerini kişisel saltanatları için kullana gelmişlerdir. Bu 17 Aralık’ta doruğa çıkmıştır. Montaj diyorlar ama yalan diyemiyorlar. Paralel devlet diyorlar ama konuşma yapmadık diyemiyorlar. 12 yıl kol kola gezdiklerine haşhaşi, örgüt, sülük diyorlar. Bunlara sülük demek sülüklere hakarettir diye başbakanın ağzına yakışmayacak çirkin söylemleri ifade ediyorlar. Ama kimse alınmasın sıra CHP’de. Yeni bir sürecin başladığına tanık olacağız. Yeni süreç CHP şemsiyesi altında denetlenebilir, hesap verebilir, şeffaf, verimli belediyecilik nedir o sergilenecek” dedi.

“ÇAKMAKÇI HOCAMIZIN DÖNEMİNDE İLİMİZE GELENLER ‘İYİKİ GELMİŞİZ’ DİYECEK”

Isparta’da kendisi de en nitekli aday olarak kendisini kabul ettirdi. Hemşerilerimiz her geçen gün bunun daha iyi kararını verdiler. 30 Mart’ta nihai kararlarını da sandıkta verip gösterecekler. Bir ziraatçı adaya ve yetkin kişiye bu yetkiyi verecekler. Isparta bunun yararını görecek. Isparta şehri, vilayeti, Ispartalılar görecek, ilimize konuk olanlar ve bu ile yerleşenler iyi ki Isparta’ya gelmişiz diyecekler Çakmakçı hocamızın döneminde” diye konuştu.

“DEMİREL’İN ZAMANINDAKİ ATILIMLAR KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK”

Son olarak Çakmakçı’nın seçilmesiyle birlikte Isparta’nın örnek şehirler arasında yer alma sürecine gireceğini ileri süren Öner, “Isparta özellikle doğal güzellikleriyle, yetiştirdiği ürünlerle, insan kaynaklarıyla övünülecek bir şehir. Ama şuana kadar ne yazık ki o aşamaya getirilememiş. Sayın Cumhurbaşkanımız Demirel’in zamanındaki atılımlar kaldığı yerden devam ettirilecek ve dışlanmışlık sona erecek. Bu sürece hemşerilerimizin katkıda bulunacağına ve kendi yararları doğrultuda evet mührünü 6 okun böğrüne basacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 881 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...