Yerel seçimler öncesi son güvenlik toplantısı yapıldı

28 Mart 2014 19:54

Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesi Vali Vahdettin Özkan Başkanlığında son güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Yerel seçimler öncesi Son Seçim Güvenlik Toplantısı yapıldı. Toplantıya, İlçe kaymakamları, İl ve ilçe jandarma Komutanları ile İl ve ilçe Emniyet Müdürleri katıldı.

Tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda Vali Özkan şu değerlendirmeleri yaptı;

“30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan “Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin” ilimiz genelinde huzur ve güven ortamında geçmesi için Valiliğimizce gerekli tedbirler en üst seviyede planlanmıştır.

Seçimler yargı organlarının gözetim ve denetiminde yapılacaktır. Kolluk birimlerimiz vatandaşımızın özgür iradesinin sandığa yansıması için idarenin tarafsızlığı ilkesi çerçevesinde kesintisiz görev yapacaktır.

Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturulmuş ve seçim günü kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için gerekli tedbirler alınmıştır.

Ispartalı hemşehrilerimizin ve siyasi parti temsilcilerinin seçim takvimi süresince karşılıklı hoşgörü ve hukuk çerçevesinde seçim faaliyetlerini sürdürdükleri memnuniyetle müşahede edilmiştir. Hemşehrilerimiz aynı demokratik olgunluğu oy verme gününde de devam ettirmede kararlıdır.

Milletimizin tercihlerinden rahatsız olan bazı odaklarca bir takım asılsız haber ve senaryolar üretilebilir. Kaos ortamı oluşturma amaçlı yalan haber ve senaryolara itibar edilmemelidir.

Biliyoruz ki Ispartamızın vicdanı ve ortak aklı Milletimizin beklentileri yerine kendi hırslarını ikame eden çevrelerin tahriklerine  hiçbir zaman prim vermemiştir/ vermeyecektir.

Hemşehrilerimizin demokratik olgunluğunu tebrik ederek, seçimin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ederim”.

                                               

Bu haber 810 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...