Halk Sağlığı Müdürlüğü Huzurevi yaşlıları için kahvaltı düzenledi

31 Mart 2014 14:36

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla, Eğirdir Huzurevinde kalan yaşlılar için Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Mavigöl Restorantta kahvaltı programı düzenlendi.

Kahvaltıya İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Osman Aydın, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Nazif Aydın katıldı.

Kahvaltı bitiminde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından konuklara karanfiller ve hediyeler verildi. Huzurevi sakinleri ile sohbet edilerek, onların hoşça vakit geçirmeleri sağlandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya program esnasında; “Yaşlılara verilen önem ve onların sorunlarının çözümü için gösterilen çaba ve uygulamalar, o toplumun uygarlık göstergesi olarak da değerlendirilmektedir. Türk toplumunda yaşlılara daima saygı ve özen gösterme geleneği yerleşmiş durumdadır. Yaşlılığı kabullenmek, hem erdem, hem de olgunluktur. Unutmayalım ki sevgiye en çok muhtaç olanlar yaşlılarımızdır.

İnsanlığı büyüten sevgidir. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşaklara örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir. Gençler ümitleriyle, yaşlılar hayal ve hatıralarıyla yaşarlar.

Tüm yaşlılarımızın Yaşlılık Haftasını kutlar, sağlıklı ve huzurlu günler geçirmelerini temenni ederim.” Dedi.

 

Bu haber 838 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...