Yem bitkileri destekleme müracaatları hasattan önce yapılacak

31 Mart 2014 14:47

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, 2014 yılı yem bitkileri destekleme müracaatlarının hasattan önce yapılması gerektiğini bildirdi.

Şölen’in açıklaması şöyle: “Ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin artırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerini aşağıya çekmek amacıyla Bakanlığımız yem bitkileri ekilişi yapan çiftçilerimize destek sağlamaktadır.

Kaliteli kaba yem üretimi yapmak amacıyla, en az 10 dekar Yem Bitkileri ekilişi yapan, çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera ve tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, İtalyan çimi (lolium multiflorum) ile silajlık olarak ekilişi yapılan mısır ve yukarıda sayılan tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar destekleme ödemesinden yararlandırılır.

 2014 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ile Uygulama Esasları Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanıncaya kadar üreticilerin mağduriyetine engel olabilmek, sorunlar ve aksaklıklarla karşılaşmamak için yeni yayımlanacak olan Karar ve Tebliğ hükümlerine bağlı kalmak şartıyla, 01 Nisan 2014 tarihinden itibaren 2014 yılı yem bitkileri ekilişlerine ait başvuru dosyalarının alınması ve hasat kontrollerinin yapılmasına başlanacaktır.

Yem Bitkileri Desteklemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin hasattan sonra yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacağından dolayı mağdur olmamaları için ürünlerini hasat etmeden önce İl ve İlçe Müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir”.

            

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...