BAKA, Bölge Planı Hazırlık Çalışmaları İçin Gölhisar’da

29 Eylül 2012 13:06

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA), bölgenin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlemek üzere ilçelerde sürdürdüğü bölge planı hazırlık toplantılarını Burdur Gölhisar’da gerçekleştirdi. Bölge Planı Hazırlık Toplantısı, Gölhisar Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı. Gölhisar Kaymakamı H.Kürşat Kırbıyık’ın başkanlığındaki toplantıya Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav, belde belediye başkanları, Esnaf Odaları Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi İhsan Gülpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Yavuzer, Meslek Yüksek Okulu yetkilileri, STK temsilcileri ile BAKA uzmanları katıldı. 

Toplantının amacı ve gündemi hakkında bilgilendirmede bulunan BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, 2014-2023 Bölge Planı hazırlıkları kapsamında Gölhisar’da bulunduklarını, plan hazırlama sürecinin sadece bu toplantı ile sınırlı olmadığını sürecin 1.5 yıl süreceğini bu süre zarfında plana katkı sağlanabileceğini belirtti. BAKA’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Bilgili, yeni hazırlanacak bölge planının bundan sonra yapılacak faaliyetlerde yol haritası olacağını vurguladı.

İlçenin temel sorunlarının ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantının açılışında Kaymakam H.Kürşat Kırbıyık, Gölhisar’ın yol haritasını belirleyecek önemli toplantı için BAKA’ya teşekkür etti ve katılımcıların görüşlerini paylaşmasını istedi.

Gölhisar’ın gelişmeye müsait ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Veli Cantilav, tatil yörelerine yakınlığı fırsata çevirmeleri gerektiğini vurguladı. Sahip oldukları Kibyra Antik Kenti’nin Gölhisar’ın geleceği için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Cantilav, antik kent ile ilgili hazırladıkları projeye destek veren BAKA’ya teşekkür etti ve ilçenin yüzde 58’inin ormanlarla kaplı olduğunu, bu potansiyelin de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıda söz olan katılımcılar, Gölhisar’ın tarım, hayvancılık, turizm ve eğitim alanlarında var olan potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. İlçelerinde girişimciliğin eksik olduğunu belirtilen toplantıda, bunun geliştirilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi. Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren bölgenin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlemek için düzenlenen yeni Bölge Planı Hazırlık toplantısında Gölhisar’ın güçlü- zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerini içeren GZFT anketi de yapıldı.

 

 

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...