Isparta ve Burdur, Alman Turizm Pazarına tanıtıldı

1 Nisan 2014 18:32

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla THY ve ilgili kurum ile kuruluşlarla gerçekleştirdiği ortak çalışmasıyla Almanya’da yüksek cirolara sahip 13 seyahat acentesi yetkilisini, Isparta ve Burdur’a getirerek tanıtım turu gerçekleştirdi. Almanya’da sahipleri Türkler olan THY’nın belirlediği en yüksek ciroya sahip seyahat acenteleri yetkililerinden oluşan grup, Isparta ve Burdur’da yerinde gördükleri alternatif turizm eko, doğa ve inanç ile antik kentlere hayran kaldıklarını ifade etti ve turizme katkı sağlamak için çalışacaklarını söyledi.

Sürdürülebilir turizm ve bölge ağırlıklı yeni tur programlarının oluşturulması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde çalışmalarına devam eden BAKA, THY, belediyeler ve firmaların desteklediği 3 günlük programda,  sahipleri Türkler olan Almanya’daki seyahat acenteleri yetkililerinden oluşan 13 kişilik gruba Isparta’nın Yalvaç ve Eğirdir ile Burdur’un Ağlasun ilçelerindeki turizm değerlerini tanıttı. Almanya’da aralarında yıllık cirosu 7 milyon Avro’yu bulan sahipleri Türkler olan 13 seyahat acentesi yetkilisi THY’nin özel misafirleri olarak Almanya’dan İstanbul bağlantılı Isparta ve Burdur’un ortak havalimanı Süleyman Demirel Havalimanı’na geldi.

Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli Barida Hotels’de konaklayan grup, BAKA uzmanları ve THY’nin Düsseldorf ile Isparta yetkililerinin eşliğinde, Isparta’nın Gönen İlçesi’ne bağlı Güneykent Beldesi’nde gül turizmi potansiyelini yerinde inceledi. Kırık testi ve saksı, ayakkabı, çizme, sini, tava gibi atık eşyaların Güneykentli bayanlar tarafından gül motifleriyle işlenip el sanatı örneğine dönüştürdükleri hediyelikleri de inceleyen konuk grup, programın ikinci gününe Davraz Dağı’nı ziyaret ederek başladı. Telesiyejle zirveye çıkan seyahat acenteleri yetkilileri, kar keyfi yaşadıktan sonra Eğirdir’e geçti. İnanç turizmi potansiyeli bulunan Barla Beldesi’nin ardından Eğirdir’de Akpınar’daki seyir tepesinden gölün doyumsuz manzarasını izledi.

YALVAÇ VE AĞLASUN’UN TURİZM POTANSİYELİ

Konuk seyahat acenteleri temsilcileri, Yalvaç’ta Belediye Kültür ve Turizm Müdürü arkeolog Ercan KAFAFÇI’nın eşliğinden Anlatan Meydanı’ndan tarihi konakları, evleri, keçe üretiminin anlatıldığı keçe evini gezdi. Öğretmen Mustafa Bilgin Kadınlar Sanatevi, Tıraşzade Konağı ile BAKA’dan mali destek alan unutulmak üzere olan keçecilik sanatının tekrar hayat bulduğu Prof.Dr. Metin Sözen Keçe Evi’ni de gezen grup, keçeden tablo, terlik, başlık gibi hediyelik eşyaları çok beğendi. Grup, hem Roma, hem Selçuklu-Osmanlı, hem de Cumhuriyet dönemine ait eserlerin birarada bulunduğu Yalvaç’ta önemli antik kentlerden olan ve Anadolu’da ilk vaazın verildiği Hristiyanlar’ın büyük önem verdiği ST Paul Kilisesi’nin de içinde bulunduğu Psidia Antiochia’yı da gezdi.

Isparta Kültür Müdürlüğü yetkilileri ile yemekte biraraya gelip bilgilendirilen seyahat acentesi temsilcileri, Fam-Trip’in son gününde Burdur’un Ağlasun İlçesi’nde Sagalassos Antik Kenti’ni gezdi. İmparatorların gizemli ve gözde şehri 2 bin200 metreyükseklikteki Sagalassos’un Antoninler Çeşmesi, agorası, kütüphanesi, kent kapıları ve diğer eserlerini inceleyen grup üyeleri, Yeşilbaşköy beldesinde BAKA’nın destekleriyle turizme kazandırılan 3 asırlık değirmen ve inşaatı sürdürülen bungalov evleri de gezip, yöresel göveçte kaşarlı alabalık ve süzme yoğurtun da tadına baktı.

Doğal güzellikleri, gelenekleri, antik kentler ve inanç turizmi için birçok önemli değerin bulunduğu Isparta ve Burdur’a gitmelerini müşterilerine ve ve tur güzergahlarına konulmasını önereceklerini söyleyen seyahat acenteleri temsilcileri, BAKA, Yalvaç ve Yeşilbaşköy belediyeleri ile Barida Hotels’e misafirperverlikleri için teşekkür etti. Bölgedeki alternatif turizm eko, doğa ve inanç ile tarihi değerleri yerinde gören grup, hayranlıklarını ifade ederek turizme katkı sağlamak için çalışacaklarını söyledi.

 

 

Bu haber 891 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...