“Kütüphaneler, kültürel mirası gelecek nesillere aktaran fiziksel mekânlardır”

2 Nisan 2014 18:59

Ana teması; ‘Hayat Boyu Kütüphane’ olarak belirlenen 50. Kütüphane Haftası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen açılış programıyla başladı.

Kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen programda konuşan Vali Vahdettin Özkan, insanlığın medeniyet tarihinde kütüphanelerin ayrı bir önemi olduğunu söyledi.     

Toplumunun şekillenmesinde, kültürel birikimin oluşmasında kitap ve kütüphanelerin önemli etkisinin olduğunu ifade eden Vali Özkan, kütüphanelerin tarih boyunca insanlığın biriktirdiği kültürel mirası gelecek nesillere aktaran fiziksel mekânlar olduğunu ve teknolojinin gelişmesiyle dezavantajlı gruplar ve çocuklar başta olmak üzere her kesimin kütüphanelerden daha fazla faydalanmasını sağlamak amacıyla çeşitli mekanizmaların oluşturulduğunu söyledi. 

2013 yılında en çok kitap okuyanlara ödüllerinin verilmesiyle devam eden açılış programı, 6 Nisan 2014 tarihine kadar açık kalacak olan Kitap Sergisi ve Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergilerinin protokol tarafından açılmasıyla sona erdi.

 

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...