22 yıllık görevini devretti

2 Nisan 2014 19:03

Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, son yerel seçimlerde muhtarlık görevini Mehmet Tönge Mahallesinde Mustafa Uysal’a kaptırdı. Muhtarlık unvanını kaptıran Kınay, Dernek Başkanlığı görevini de dün itibariyle ikinci Başkan Sezgin Gülatan’a devretti.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen yerel seçimlerde Belediye Başkan adaylarının yanı sıra muhtar adayları da kıyasıya yarışmış ve ilginç sonuçlar elde edilmişti. Hatta resmi olmayan sonuçlara göre 21 mahallenin muhtarı son seçimlerde değişti. Bunlardan birisi olan Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay da görevini Mustafa Uysal’a kaptırdı.

22 YILDIR BU GÖREVİ YÜRÜTÜYORDU

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından açıklamada bulunan Kınay, “1991 yılında Mehmet Tönge Mahallesi’nde muhtar seçildim. 1992 yılında da muhtar arkadaşlarımızın teveccühüyle Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçildik. Aralıksız 30 Mart 2014 tarihine kadar görevimi yürüttüm. Ancak son seçimlerde mahalle sakinlerimiz bizi tekrar seçmedi. Halkımıza saygı duyuyorum” dedi.

“MUHTARLIĞI BİZ CAZİP HALE GETİRDİK”

Öte yandan günümüzde muhtarlık müessesesine ilginin yoğun olmasının kendileri sayesinde olduğunu ileri süren Kınay, “Isparta’da bugün muhtarlık müessesesi ilgi ve alaka görüyorsa bizim sayemizdedir. Toplumda muhtar arkadaşlarının yeri ve görevi olsun diye çalıştık. Bu işler sür git dünyası değil. Vatandaşa saygı duymak zorundayız. Nöbet değişimi bu. Bundan sonra işimiz ve aşımızla ilgileneceğiz. 22 yıl uzun süre. Demek ki yıpranmışız” diye konuştu.

BAŞKANLIK KOLTUĞUNU İKİNCİ BAŞKANA DEVRETTİ

Diğer taraftan Başkanlık görevini de dünden itibaren ikinci başkan Sezgin Gülatan’a devrettiğini açıklayan Kınay, “Dünden itibaren dernek başkanlığı görevimden de ayrıldım. İkinci başkanımız Sezgin Gülatan’a devrettim. Bundan sonraki süreci artık arkadaşlarımız götürecek” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 1348 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...