30 milyon avroluk “Sosyal İçerme Hibe Programı” teklif çağrısı yayınlandı

3 Nisan 2014 16:30

Avrupa Birliği - Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG OP) kapsamında 30 Milyon Avroluk hibe çağrısı yayınlandı.

Konu ile ilgili olarak Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, şu açıklamayı yaptı; “Sosyal İçerme Hibe Programının genel hedefi; dezavantajlı gruplar için içermeci bir işgücü piyasasının teşvik edilmesi, söz konusu grupların işgücüne sürdürülebilir entegrasyonlarının sağlanması ve çalışma hayatında her çeşit ayrımcılıkla mücadele edilmesidir.

PROGRAMIN HEDEFLERİ:

Dezavantajlı kişilerin istihdam edilebilirliğinin, istihdam ve işgücüne katılım oranlarının arttırılması ve bunların işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılması, İşgücü piyasasında dezavantajlı kişilere yönelik ayrımcılığın tüm biçimlerinin azaltılmasıdır.

Programın Hedef Grupları:

*Engelli bireyler

*Roman ve Romanlar gibi yaşayan vatandaşlar

*Yoksullar ve yoksulluk riski altında bulunanlar

*Eski mahkûm ve tutuklular

*Yerinden olmuş kişiler (IDP)

*Diğer dezavantajlı gruplar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) IV. Bileşeninin mali yardımı ile, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasına yönelik proje teklifleri beklemektedir.

Proje Tekliflerinin sunulması için son başvuru tarihi posta/kurye hizmeti ile teslim için 10.06.2014; elden teslim için ise 10.06.2014 saat 16.00’dır.

PROJE İÇİN POTANSİYEL BAŞVURU SAHİPLERİ ŞUNLARDIR.

*Sosyal içerme, yoksulluk, ayrımcılıkla mücadele, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, engelli hakları, kırsal kalkınma, insan yerleşimleri, madde bağımlılığı, kamu sağlığı, vb. teklif çağrısıyla ilgili alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları

*Ticaret ve/veya sanayi odaları, esnaf ve sanatkar odaları, iş destek kuruluşları, eğitim birlikleri, memur sendikaları/konfederasyonları, işveren sendikaları/konfederasyonları, işçi sendikaları/konfederasyonları, organize sanayi bölgeleri (OSB), KOBİ temsilcisi kuruluşlar, profesyonel/mesleki dernekler ve/veya vakıflar

*Kar amacı gütmeyen kooperatifler

*İlkokul, ortaokul ve liseler gibi eğitim ve/veya öğretim kurumları, mesleki liseler ve teknik okullar, meslek yüksek okulları (MYO), fakülteler, sürekli eğitim merkezleri (SEM) ve üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı rehberlik ve araştırma merkezleri, halk eğitim merkezleri, yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO)

*Yerel yönetimler (belediyeler, il özel idareleri, yerel belediye birlikleri ve bölgesel kalkınma ajansları gibi)

*Avrupa Komisyonu Mali Tüzüğü Uygulama Kurallarının 43. Maddesinde tanımlanan uluslararası (devletlerarası) kuruluşlar

Ayrıca Potansiyel Başvuru Sahiplerine yönelik 01.04.2014 ile 21.04.2014 tarihleri arasında aşağıda tabloda belirtilen illerde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Bilgilendirme toplantıları ile ilgili detaylı bilgi www.ikg.gov.tr web sitesinden temin edilebilmektedir. 

BİLGİLENDİRME YERİ        BİLGİLENDİRME TARİHİ

ANKARA       1 NİSAN 2014 - SALI

VAN   3 NİSAN 2014 - PERŞEMBE

 BURSA          4 NİSAN 2014 - CUMA

İSTANBUL – AVRUPA        7 NİSAN 2014 - PAZARTESİ

İZMİR             7 NİSAN 2014 - PAZARTESİ

EDİRNE          9 NİSAN 2014 - ÇARŞAMBA

KONYA         9 NİSAN 2014 - ÇARŞAMBA

İSTANBUL - ANADOLU     11 NİSAN 2014 – CUMA

ADANA          11 NİSAN 2014 - CUMA

HATAY          14 NİSAN 2014 - PAZARTESİ

DİYARBAKIR           14 NİSAN 2014 – PAZARTESİ

GAZİANTEP 16 NİSAN 2014 – ÇARŞAMBA

TRABZON     17 NİSAN 2014 – PERŞEMBE

SİVAS            21 NİSAN 2014 - PAZARTESİ

ZONGULDAK           21 NİSAN 2014 - PAZARTESİ

Tüm konularla ilgili detaylı bilgi ve hibe başvuru rehberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı internet sitesinde (www.ikg.gov.tr) yer almaktadır”.

 

Bu haber 910 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...