TED Isparta Koleji Comenıus Almanya ziyaretinden sonra sıra Bulgaristan’da

3 Nisan 2014 16:33

TED Isparta Koleji Comenius Projesi çerçevesinde 2013 -2014 yılının  ziyaretini Almanya’nın Buxtehude şehrinde gerçekleştirdi, sıra Bulgaristanda… TED Isparta Koleji’nden Almanca Öğretmeni Keziban Belyurt, İngilizce Öğretmeni İlknur Akgöz ve öğrencilerden Işıl İrem Aydın, İrem Yüksel, Yeşim Sezen ve Deniz Gülcan, diğer ortak ülkelerin öğretmenleri ve öğrencileriyle Halepaghan Lisesi’nde buluştular.

Proje kapsamında düzenlenen 3. ziyarette Buxtehude’ye giden proje katılımcıları ülkede yoğun ve dopdolu bir programla ağırlandı.

Proje ortağı ülkeler hazırladıkları sunumlar ile birbirlerinin okullarını, şehirlerini, ülkelerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Her ülke öğrencileri proje ile ilgili çalışmalarını sundu.

TED Isparta Koleji öğrencilerinin sunumlarının sonunda öğrettikleri damat halayı, bütün öğretmenler ve öğrenciler tarafından sahnede sergilendi.

Öğretmenler toplantı yaparken, tüm katılımcı ülkelerin öğrencileri, sorumlu öğretmen rehberliğinde 'Auswanderer' ( Göçmenlik ) konulu grup çalışması yaparak fikirlerini İngilizce veya Almanca olarak ifade etti. Her grup, çalışma sonunda göçmenlik konusuyla ilgili hazırladıkları tiyatro, video, afiş ve sunum çalışmalarını, projenin son gününde tüm ülke katılımcıları önünde sergiledi. Projeye katılan öğrenci ve öğretmenlere Hamburg kentindeki tüm tarihi ve kültürel yapılar tanıtıldı. Hafta boyunca Almanya’nın kültürel, ekonomik ve sosyal yapısı hakkında bilgi edinildi.

Projenin bu yılki bölümünde Polonya – Krakow, İtalya – Assisi ve Almanya – Buxtehude’de yapılan ziyaretler sonunda öğrencilerimiz, misafir edildikleri ailelerin yanında, hem farklı kültürleri tanıma imkanı elde ettiler, hem de İngilizce ve Almanca’yı günlük hayatta kullanarak geliştirme fırsatı yakaladılar. Bunun yanında, ziyaret edilen ülkelerdeki okulların eğitim sistemlerini tanıdılar.

Tüm ziyaretlerin sonunda, öğrencilerimiz unutulmaz anılar ve kazandıkları önemli tecrübelerle ülkemize döndüler. Projemiz 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında da yeni ülkeler ve yeni tecrübelerle devam edecektir.

Bu haber 1796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...