SDÜ´nün ABD Temasları Devam Ediyor

3 Nisan 2014 16:34

Yüzünü evrensele dönmüş, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Süleyman Demirel Üniversitesi yurtdışı açılımlarına devam ediyor. Bu kapsamda SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi başkanlığında Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Ergün Güntekin’in koordinasyonundaki heyet , Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan University of Central Florida, Valencia College, Florida Institute of Technology, Florida Polytechnic University ve Florida Atlantic University ile bir dizi görüşmelerde bulundu.

Su Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Diler, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Bedir, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Topçuoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Diljin Keçeci, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Hürmüzlü Kortholt, Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bileşim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Gürdal, Gönen Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Halit Özdamar ve Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezinden Uzman Gürsel Aksungur’un yer aldığı SDÜ heyeti, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Görüşmede, 22-28 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen, ikili işbirliği çalışmaları, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi konularının görüşüldüğü ziyaretler hakkında bilgi verildi. Amerika’da gerçekleştirilen ziyaretlerin hem ülkemiz hem de üniversitemiz açısından büyük önem arz ettiğini söyleyen Prof. Dr. Süleyman Seydi, “Gördüğümüz ilgi bizi oldukça memnun etti.” dedi.

Üniversitelerin değişen dünya dinamikleri içersinde oyun kurucu olabilmeleri ve oyundan kopmamaları açısından uluslararası alanda hareket etmesi gerektiğinin altını çizen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ olarak uluslararasılaşma misyonunu benimsediklerini belirterek “Bunu başaramadığımız taktirde hem içerde statükolaşma ortaya çıkar hem de dışarıdaki değişimleri takip edemeyiz. Akademisyenlerin bir ayağı yerelde bir ayağı mutlaka evrenselde olmalı. Bizler, sizler sayesinde uluslararasılaşacağız. Gerçekleştirdiğiniz bu olumlu ziyaretlerden dolayı hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 943 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...