Hüyüklü’de oylar yeniden sayılacak

3 Nisan 2014 16:36

Yalvaç’ın tek beldesi olan Hüyüklü’de seçime 5  aday katıldı. MHP’den yeniden aday olan Hasan  Yıldız, geçen dönem kaybeden AK Parti Adayı  Mehmet Görgülü’yü 8 oy farkla geçti. AK Parti  seçimde usulsüzlükler tespit ettiklerini belirterek karara itiraz etti.

Yalvaç’ın Hüyüklü beldesinde seçimi 8 oy farkla MHP Adayı Hasan Yıldız kazandı. Geçtiğimiz 2009 yerel seçimlerinde de en fazla oyu alarak Belediye Başkanı Hasan Yıldız yeniden aday olduğu Hüyüklü’de bu kez 8 oy farkla seçimi kazandı ancak AK Parti adayı Mehmet Görgülü karara itiraz etti.

OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

AK Parti’den geçtiğimiz seçimlerde de aday gösterilen Mehmet Görgülü bu seçimde bazı usulsüzlükler tespit ettiklerini belirterek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını açıkladı. İlçe Seçim Kurulu saat 15.00’de toplanarak yapılan itirazları değerlendirmeye aldı. Edinilen bilgilere göre Seçim Kurulu üyeleri Hüyüklü’de bulunan 7 sandığın oylarını yeniden sayacak ve itiraza neden olan konuları ele alarak kararını verecek.

68 OY GEÇERSİZ KABUL EDİLMİŞTİ

 Hüyüklü’de 1627 seçmenin kayıtlı olduğu bu seçmenlerden 1.137’sinin oy kullandığı ancak 68 oyun geçersiz kabul edildiği öğrenildi. Geçerli oyların 380’ini alan MHP Adayı Hasan Yıldız seçimi kazanırken 372 oyda kalan AK Parti adayı Mehmet Görgülü ise usulsüzlükler olduğu gerekçesi ile karara itiraz etmişti. Seçime katılan diğer aday ve partilerin oyları ise Demokrat Parti Adayı Levent Yağcı 102 oy, Saadet Partisi Adayı Kazım Sarıoğlu 12 oy, CHP Adayı Hasan Hüseyn Somuncu 194 oy almıştı.  İlçe Seçim Kurulu’nun vereceği karar merakla bekleniyor.

 

Bu haber 867 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...