Belediye AKP’den MHP’ye geçti

3 Nisan 2014 16:40

Sav Kasabasında AKP adayı Mustafa Şahin’in 3 oyla kazandığı seçime itiraz eden MHP’nin adayı Mustafa Avşar, Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan yeni sayımda 4 oy farkla önde çıkarak seçimin galibi oldu. Çıkan bu sonuç kasabadaki MHP’liler tarafından coşkuyla kutlandı.

Seçimin üzerinden 4 gün geçmesine rağmen Merkez Sav Kasabası’nda oy sayma işlemi yeni sonuçlandı. Çünkü ilk sonuçlara göre AKP’nin adayı Mustafa Şahin seçimi 3 oyla kazanmış MHP adayı Mustafa Avşar sonuca itiraz etmişti. Bunun üzerine Seçim Kurulu itirazı kabul ederek oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Önceki gün açıklanan sonuçlara göre MHP adayı Avşar seçimi 4 oy farkla kazandı.

“COŞKUYLA KUTLANDI”

Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun bu kararı anında Sav Kasabasına ulaştırıldı. Haberi duyanlar sevinçten kendini Kasaba Meydanına attı. Meydanda kısa zamanda kadınlı, erkekli yaklaşık 1000 kişi toplandı. Meydanı dolduran topluluğun sevinci, MHP’nin Sav Belediye Başkan Adayı Mustafa Avşar ve beraberindekilerin eski Adliye önünden araçlarla Sav Kasabasına gelmesiyle doruğa ulaştı. Kasaba halkının sevinci havai fişek gösterileri ve maytaplarla adeta ışık cümbüşüne döndü.

GÜNAYDIN VE YALÇIN SAV’A GİTTİ

Öte yandan, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Belediye Meclis Üyeleri merkez Sav Kasabasına gittiler. Meydanda toplanan yaklaşık bin kişiye ilk olarak MHP İl Başkanı İsa Yalçın hitap etti. Yalçın, Savlulara teşekkür ederek; “Bizler sizlere güvendik ve sizler de bizim aday gösterdiğimiz Mustafa Avşar kardeşimizi oylarınızla seçtiniz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Mustafa kardeşimiz ve ekibini de tebrik ederek görevinde başarılar diliyorum” dedi.

“SAV BİZİM KARDEŞ BELEDİYEMİZ”

Diğer taraftan meydanda oluşturulan platforma Savlılara hitap eden Başkan Yusuf Ziya Günaydın da konuşmasında; “Öncelikle son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Allah’ın izniyle Isparta’da görevi yine biz aldık. Seçimleri yine biz kazandık. Sav’da da partimizin adayı Mustafa kardeşimiz kazandı. Bu bizleri çok sevindirdi. Onun için Isparta halkına ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Bundan böyle birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bilindiği gibi daha önceki dönemde buranı Belediyesi farklı partiden olduğu için sorunların çözümünde sonuç alamamıştık. Ama, bundan böyle Sav Kasabası bizim kardeş belediyemizdir. Kol kola, birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Sav’ın sorunları bizim sorunlarımız gibi olacaktır. Bundan böyle hep birlikte hareket ederek tüm sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.

Meydandaki konuşmaların ardından Başkan Günaydın ve beraberindekiler Mustafa Avşar’ın Seçim İrtibat Bürosu’na geçtiler. Mustafa Avşar, burada Merkez Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu karar çerçevesinde kendisini kutlamaya gelenlerin tebriklerini kabul etti. Avşar’ı ilk kutlayanlar arasında kararın açıklanmasının hemen ardından Kasabaya gelen MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın oldu. Kasabadaki kutlamalar geç saatlere kadar devam etti.

 

 

Bu haber 1158 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...