“Bundan sonra MHP’den içeri giremezler!”

3 Nisan 2014 16:42

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından ilçeleri değerlendirdi. İl genelinde oylarının artmasına karşın bazı yerlerde çok üzüldüklerini ifade eden Yalçın, partilerini yarıda bırakıp gidenlere ince bir mesaj gönderdi.

Yerel seçimler geride kalırken yankıları halen devam ediyor. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkezde zafere ulaşmaları ve il genelinde oylarının artmasına karşın bazı yerlerde siyasi kazalar yaşadıklarını bildirdi. Eğirdir, Şarkikaraağaç, Yalvaç, Gönen ve Senirkent’i değerlendiren Yalçın, flash açıklamalarda bulundu.

“EĞİRDİR’DE ÇOK ÇALIŞMAMIZA RAĞMEN MUVAFFAK OLAMADIK”

İlk olarak Eğirdir’i ele alan Yalçın, “Özellikle Eğirdir’de çok ciddi çalışma yapılmış ama muvaffak olunamamıştır. Üzüldüğümüz yerlerin başında geliyor” dedi.

“BUNDAN SONRA MHP’NİN KAPISINDAN İÇERİ GİREMEZLER”

Öte yandan Şarkikarağaç’ı değerlendiren Yalçın, en çok bu ilçede yorumda bulundu. Şarkikaraağaç’ın kendine has bir siyasetinin bulunduğunu ve orada yarışan siyasi partiler içinde değişik olayların yaşandığını belirten Yalçın, Şarkikaraağaç’ta bugün gelinen noktada Razaman Kabalak’ta doğru karar verdiklerini bir kez daha anladıklarını açıkladı. Yanlış adamla kazanmaktansa doğru adamla kaybetmeyi her zaman kendilerine ölçü olarak kabul ettiklerini ifade eden Yalçın, “Şarkikarağaç’ta biliyorsunuz MHP, AKP ve CHP  içlerinde değişik olaylar yaşandı. İlçenin kendine has bir siyaseti var. Geçmişte yine adayımız olan Ramazan Kabalak beyin mazbatayı almış bir Belediye Başkanı olduğunu ve seçimi elinden zorla alındığını beyan etmiştik. Bu şekilde yapmış olduğumuz çalışmalarda aday olması gerekiyordu. Ama içimizdeki bazı kişiler bunu onur mücadelesi yapıp maaelesef dışarıdan devşirme oylarla birlikte içimizden götürdükleri oylarla kazanacaklarını düşünüp karşımıza bizim aday adayımızı bir başka siyasi partide aday yapmışlardır. Burada birinci vesile şudur; Bu arkadaşlarımızın bundan sonra MHP ile uzaktan yakından hiçbir ilişkisi kalmayacaktır. İkincisi de; Şarkikaraaağaç’ta arkadaşlarımla değerlendirme yaptıktan sonra bundan sonraki seçimlerde aynı şartlarda 10 defa olsa 10 defa Razaman Kabalak’ı aday yaparım. İsa Çarkacı arkadaşımızı da onunla birlikte hareket eden insanları da da MHP’de kapıdan içeri sokmam, sokmayacağız da. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Bir seçimde kazanır kaybedersiniz ama yıllardır size emanet edilen bir partiyi içinde hatta seçmen listeleri açıldıktan sonra adayımızın bile adresini bildikleri için oyunu sildirme noktasında ileriye giden insanlara bundan sonra MHP olarak siyasi anlamda gereken cevabı vereceğiz. Bugün Şarikaraağaç seçimi kaybetmiştir! Bundan sonra göreceğiz kimin nasıl hizmet götüreceğini! Çünkü Isparta’nın en zor hizmet götürülecek ilçesi Şarkikaraağaç. Belediye bitmiş durumda. Sıkıntıları büyüktür. O günkü zafer değil aslında. Birilerinin nereye karşı yanlış yaptıklarını Şarkikaraağaç görecektir. Bugün gelinen noktada Razaman Kabalak’ta doğru karar vermişizdir. Yanlış adamla kazanmaktansa doğru adamla kaybetmeyi her zaman kendimize ölçü olarak kabul etmiş bir partiyiz. Yine aynı şartlarda önüme konan tablo 10 defa aynısı gelse ve sonucun böyle olacağını bilsem yine tercihimi Ramazan Kabalak’tan yana kullanırım” diye konuştu.

“YALVAÇ’TA HELVA YAPMAK ZOR OLMADI”

Diğer taraftan AKP’lilerin Yalvaç’ta üzülmemesi gerektiğini ileri süren Yalçın, “Yalvaç uzun yıllardan beri Tekin Bayram’dan kurtulamamış. Bir ortam hazırlanmıştır ve önce MHP üzerinde bir dizayn yapılmıştır. Vatandaş demiştir ki ortamı hazırlayın biz gerekeni yapalım demiştir. Biz de bunu yaptık. 2007 yılından beri her türlü sıkıntıda yılmadan mücadele eden milletvekilimiz Nevzat Korkmaz var. Büyük emek harcadı. Seçimleri sıfır hatayla götürdük orada. Herşey birleştiği zaman helva yapmak zor olmuyor. Yalvaç’ta AKP üzülmesin çünkü Recep Özel bey ‘Ergenekoncu kaybetti’ demişti. Bilgiç’e göre de ‘O aday olursa ben karşısına aday olurum mücadele ederim’ demişti. Herhalde AKP’lilerin çok üzülmediğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SENİRKENT’TE ZORU BAŞARDIK”

Senirkent’in kendileri için en zor seçim bölgesi olduğunu bildiren Yalçın, “4. dönemdi ama yine hemşehrilerimiz ‘devam’ dedi” ifadesinde bulundu.

“GÖNEN’DE SİYASİ KAZA YAŞADIK”

Son olarak Gönen kendileri için büyük sürpriz olduğunu dile getiren Yalçın, “Gönen bizim için büyük sürpriz. Bunu siyasi kaza olarak değerlendiriyorum. Mete başkan büyük hizmetler verdi. Ama yine orada maalesef iç hesaplaşmalar ve siyasi dengeler noktasında sıkıntılar oluştuğunu gördük. Mete Başkan Gönen’e Belediye Başkanı değilken de hizmetleri vardı. Ama çok üzüldük” dedi.

 

 

Bu haber 995 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...