“Arpa ekmeği bahaneymiş!”

4 Nisan 2014 19:07

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yerel seçimlerde yaşadıkları hüsranın faturasını eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner, eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan ve mevcut Milletvekili Ali Haydar Öner’e kesmişti. Şenol, 3’lünün seçim çalışmalarına destek vermediğini ileri sürerek yalnız kaldıklarını belirtmişti. O açıklamalara eski Milletvekili Coşkuner ile eski İl Başkanı Erdoğan’dan cevap geldi. Coşkuner ve Erdoğan Şenol’u fena topa tuttu.

30 Mart Yerel seçimlerinde beklentilerin çok altında kalan CHP’de sular durulmuyor. İl Başkanı Vedat Şenol, önceki gün düzenlediği basın toplantısında  eski milletvekili Mevlüt Coşkuner ve eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan’a ateş püskürmüştü.

“DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ”

Bu açıklamaların üzerine dün CHP eski Milletvekili Mevlüt Coşkuner,  gazetecilerin karşısına çıktı ve değerlendirmede bulundu. acı bir tabloyla karşı karşıya olduklarını ifade eden Coşkuner, “Bu konuları parti içinde tartışmak isterdim ama arkadaşımı ucuzluklarını, beceriksizliklerini örgütsüzlüklerini kendilerinin örgüt savurganlığından kaynaklanan başarısızlıklarını birilerini üzerine yüklemeye kalkması daha acıdır.  Bizim kırmızıçizgimiz Coşkuner diyenler bizim bir şey olduğumuzu söylemeye kalkışıyorlar ama ben örgütümle, Isparta ile Türkiye ile bir şeyim. Geriye dönüp baktığımızda bu arkadaşımız aday olduğunda kırmızı çizgimiz Mevlüt Coşkuner dedi. İlk seçildikten sonra kendisi sizlere ‘Coşkuner’in küstürdüklerini topluyoruz’ dedi. Benimle mesafe koymuş, sanki orayı ele geçirmek istercesine,  Coşkuner’i bertaraf etmiş anlayışıyla hareket eden arkadaşımız şimdi bu yükü bize yüklüyor. Önce ben ne yaptım nerede eksiğim var diye bakmalı. Arkadaşımızın kendisine  bakması gerekir. Kırmızı çizgi olayından başladık. Önce Senirkent ilçe başkanını aldık. Daha sonra Gelendost ilçe örgütünü aldık. Daha sonra kendi içimizde Merkez İlçe Başkanını aldık. Yönetime istifasını verdirdik. Bir sürü entrikalar. Parti için demokrasiden bahsettik ön seçim diye sandık koyduk. Ön seçimde birinci olmayan arkadaşları birinci sıraya koydu. Seçim arefesinde dereyi geçerken at değiştirilmez. Sayın Başkan geline benziyor; Hem ağlıyor, hem gidiyor” dedi.

‘ARPA EKMEĞİ BAHANEYMİŞ’

Şenol’a tavsiyelerde bulanan Coşkuner, “Kendisine tavsiyem örgütü nasıl toplaması gerektiği  Isparta’da kırgın arkadaşlar veya oyum nereye gitti diyen insanları bir yere getirmek için değerlendirme yapmasıdır. Kendisi genel merkeze il örgütüne sığınıyor.  İstifamı verecektim kabul etmediler diyor.  Cümlenin önünü söylemeyeceğim arpa ekmeği bahaneymiş. Sen istifanı vereceksen verirsin. Bizim böyle bir talebimiz yok kendi kendini söylüyorsun kendi kendini avutuyorsun. Bizim dönemimizde bu arkadaşlar yoktu.  Kimseyi eleştirmedik yolumuza devam edelim dedik. Bizim gördüklerimizi bu arkadaşlar görmedi  bize cephe alanlar Burdur’da oy kullananları. Biz oraya dönüp bakmadık. Yolumuza devam ettik” dedi.

‘SAMANLIK SOSYALİSTİ’

Şenol’da devrimciliğin ‘D’si  olmadığını belirten Coşkuner, “Olsa olsa samanlık sosyalisti olur. O kendisini toplasın bizlik bir şey varsa biz gerektiği zaman yapmasını biliriz. O görmedi. Ben geldim. Aksu, Ş.Karaağaç, Yalvaç, Gelendost Eğirdir oraları gezdim ziyaret etim arkadaşları. Ben gerektiği yerde gerektiği zaman bulunurum. O beni yönetecek ne beyne sahip ne de  ben ona bağlıyım.  Isparta halkı bana bir şey desin hangi partiden olursa olsun onların söyledikleri kabulümdür. Ama il başkanının beceremediği için sebep araması beni ilgilendirmiyor. Isparta halkı beni, ben Isparta halkını bilirim. Hangi kapıyı çalarsanız çalın Coşkuner hakkında söyleyecekleri bellidir”  diye konuştu. 

‘CHP’NİN KÜLTÜRÜNÜ BİLE UNUTMUŞ’

Şenol’a bir cevap da eski CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, CHP gibi dev bir çınarı budamaya kimsenin hakkını olmadığını söyleyerek “CHP’nin şaha kalktığı bir dönemde açıklama yapmak isterdim. 20 aydır bir açıklama yapmıyorum. Çünkü  CHP’ye en ufak bir zarar verebilirim endişesiyle dikkat etmeye çalıştım. Sayın İl başkanı basın açıklaması yaptı. Yerel seçimlerin sonucunda  partimizin tüzüğüyle, kültürüyle alakası olmayan bir anlayışla basın önünde CHP’ye eften püften konularla masaya yatırmıştır. Sayın İl Başkanı uzun döneme CHP’den kopup gittiği için  CHP’nin geleneğini kültürünü geçmişini de unutmuştur. Pazar günü yapılan seçim sonucunda ne yapacağız diyen arkadaşlara şu telkinde bulunmuştuk. CHP dev bir çınar onu da yönetenler var. Elbette onlar önümüzdeki günlerde CHP’nin il başkanı genişletilmiş bir toplantı düzenler. Tüm arkadaşlar eksiğini fazlasını kendi arasında tartışır dedim. Yapılması gereken buydu. Fakat kendisinin dünkü vekilleri dünkü yöneticileri hedef tahtasına koyup sanki AKP’den daha tehlikeli anlayışıyla görmesini CHP’li olarak hazmedemiyorum” şeklinde konuştu.

‘BİZ SEÇİME GİDERKEN

ONLAR ÜYE BİLE DEĞİLDİ’

Şenol’un kendi yanlışını, beceriksizliğini, birilerine yıkmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde ülke gündeminde çalkalanan hırsızlık, yolsuzluk, rüşvetin Sayın Başbakan tarafından komplo, montaj olarak atılması gibi il başkanı başarısızlığını dünkü milletvekiline, il başkanına, bugünkü milletvekiline yıkmaya çalışıyor. Mantık aynı, zihniyet aynı. Başarısızlığı başkasını üstüne atmaya hakkı yoktur. Biz 2009’da seçime giderken bu arkadaşlar CHP’nin üyesi değildi. Ama biz başarısız olduk bunlar yardım etmedi demedik. Şu arkadaş CHP aleyhinde çalıştı demedik. CHP’ye sevdalı olan, ilkeleri olan kişi sandığa vardığında başkasına oy verecek karakterde değildir. Ama il başkanı bunu bilecek kapasitede değil.  Manşetleri görünce ağlayasım geldi. CHP bu manşetlerle gündeme gelmemeliydi. Bunun sorumlusu geçmiş milletvekilleri değildir Sayın İl başkanıdır.  Benim il başkanlığım döneminde bir takım karalamalarla bana iftira atmaya kalkması onun densizliğidir: Bizim zerre kadar suçumuz olsaydı hiç çekinmeden Cumhuriyet Savcılığına kadar götürürdü. Biz CHP’nin bayrağını aldık. Her seçimde ileri götürdük. İl Başkanı olduğumuzda genelde 28 bin oyumuz vardı. 2007’de 32 bin oya çıktık. 2009 seçimlerinde üç ilçe aldık. Genel seçimde 57 bin 700 oy verdik. Arkadaşlar bu oyun üzerine ne koyduklarını ifade etmeliler. Yoksa birilerine çamur atarak olmaz. Önümüzdeki günlerde de il başkanı genişletişmiş toplantı yapmak zorunda. Arkadaşlar da o toplantıda oturup sorunlarını tartışır. O yapmazsa  birileri yapar. Çünkü CHP sahipsiz değildir. O dev çınarı kimseye budamaya hakkı yoktur. Budatmayız. Sayın İl Başkanı aynaya bakacak. Söyleminin arkasında duracak. 57 bin oydan bir oy aşağı alırsam gereğini yapacağım dedi. CHP’yi Isparta’da ne duruma düşürdüğünü hepiniz görüyorsunuz.” 

İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Şenol’un istifa etmesi gerektiğini de belirten Erdoğan, “Önümüzde seçim var. Cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan, genel seçimleri büyük olasılıkla birleştirecek. Böyle bir seçime bu anlayışla gidilmez. Vekilleri hedef tahtasına koyarsan bu seçimleri götüremezsin. Isparta’da yeni bir kana ihtiyaç var. Buna CHP’liler oturur karar verir’ dedi.

‘BIRAKIN ÇAĞIRMAYI

SELAM BİLE VEMEDİLER’

Şenol’un kendisine çağrı yapılmasına rağmen seçim çalışmalarına katılmadığı yönündeki açıklamalarına ise Erdoğan, “CHP’den birilerinin bana gelmesi gelmemesi beni  çok bağlamıyor. Ben CHP’nin her yerde neferi olmaya çalıştım ama gelmeyi bırakın bir telefon  bile etmediler. Dükkanımın önünden geçerken merhaba bile demediler. Ben CHP’liyim. Her yerde mücadele ettim etmeye de devam edeceğim. Davet ettim gelmedi diyor. Kendi arkadaşıyla çalışmayan o arkadaşını kovan bir zihniyetin dünkü il başkanına bakış açısı kamuoyu tarafından bilinen birinin eski il başkanını çağıracağı ne kadar gerçek onu da sizin takdirine bırakıyorum” dedi.

 

 

Bu haber 1097 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...