“Kurtarın beni!”

7 Nisan 2014 15:41

İskender Mahallesi’nde ikamet eden ve SYDV’nin yardımlarıyla yaşamını sürdüren 42 yaşındaki Erkan Aliş, 15 TL’lik muayene ücreti sebebiyle her gün mutlaka kullanması gereken ilacını 3 gündür alamadığını ileri sürdü. Bu nedenle Valilik SYDV’ye başvuran Aliş, yardım talebinde bulunduğu ancak karşısına sürekli mevzuat çıkarıldığını iddia etti. Aliş, barakaya benzeyen evde ölümü beklediğini söyledi.

İskender Mahallesi’nde kapıları ve pencereli olmayan bir evde hayat mücadelesi veren 42 yaşındaki Erkan Aliş, kendine yardım elinin uzanmasını bekliyor. Ağır Vertigo hastalığına yakalanan ve yaklaşık 2 yıldır bu hastalıkla mücadele etmeye çalışan Aliş, kullanması gereken ilacını 3 gündür alamadı.

“NEYİN İNCELEMESİNE GELECEKSİNİZ?”

Bugüne kadar Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) desteğiyle yaşamaya çalıştığı ancak ilaç için başvurduğu eczanede karşısına 15 TL’lik muayene borcu çıktığı için ilacını alamadığını ileri süren Aliş, son çare yine SYDY’ye başvurmak olduğunu söyledi. Ancak buradaki yetkililerin notlarını aldığını ve kaldığı yere incelemeye geleceklerini söylemelerinin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen kimsenin gelmediğini ve ilacı kullanamadığı için dışarıya bile zor çıktığını ileri süren Aliş, “Ağır Vertigo hastalığım var. Akciğer de bir sorunum var. Bana devletimiz yardım ediyor. Ancak ilaçlarım bitti alamıyorum. Çünkü eczanede borçlu görünüyorum. İlaç raporum olduğu halde borcumdan dolayı ilaçlarımı alamıyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gittim. Eczane borcumun ödenmesi için müracaat ettim. 3 gün geçti halen sonuç alamadım. Dilekçeyi aldılar, evine incelemeye geleceğiz diyorlar. Çoluk çocuğun eline kaldık. Neyin incelemesine geleceksiniz? Bana bakan sizsiniz zaten” dedi.

“ALLAH’TAN AŞKA KİMSEM YOK”

Öte yandan yalnız yaşadığını ve ailesinden de kimsenin yanında olmadığını ileri süren Aliş, “Allah’tan başka kimsem yok. Annem vefat edince kardeşlerimde farklı illere gitti. Hastalanınca yanımda kimsem kalmadı. Her yere başvuruyorum hep mevzuatı karşıma çıkartıyorlar. Ev sahibi çık demiş olsa sokakta kalacağım. Allah razı olsun ev sahibim benden para almıyor” diye konuştu.

“BU İLACI HER GÜN KULLANMAM GEREKİYOR”

Diğer taraftan hastalığı için gereken ilacı her gün kullanması gerektiğini ancak 3 gündür kullanamadığını ve ağır şekilde rahatsız olduğunu ileri süren Aliş, “Muayene olunca eczaneye borçlu oluyorum. Eczanede sistemde borcu görünce raporum olmasına rağmen ilacımı vermiyor. Toplam 15 lira borcum birikmiş. Bu ilacı her gün kullanmam gerekiyor. Kullanmazsam başım dönüyor, kendimi kaybediyorum. Eli kulağında öldüm, öleceğim. Gücüme gidiyor artık hep mevzuatı karşıma çıkartıyorlar” şeklinde konuştu.

“DİLENCİLİK YAPMAK ZORUNDA KALDIM!”

Yaklaşık 5 TL tutarındaki ilacını geçtiğimiz günlerde bir aile hekiminin yardımıyla aldığını ancak o bitince çaresiz kalarak dilencilik yapmaya başladığını ileri süren Aliş, “Çalışma imkânım yok. Rahatsızlığımı buna elvermiyor. Mecburen birilerinin desteğiyle yaşamaya çalışıyorum. Utanıyorum ama dilencilik yapmak zorunda kalıyorum. Aile Hekimimden Allah razı olsun. İlacı alamadığımı söyledim bana ilacımı alıverdi. Isparta halkında da Allah razı olsun” dedi.

“DEVLETİMİZ İKİ AYDAN İKİ AYA 175 TL PARA VERİYOR”

Bu arada devletten 2 aydan 2 aya 175 TL para yardımı aldığını ve SYDV’nin her gün 1 öğün yemeğiyle hayata tutunmaya çalıştığını ileri süren Aliş, “Devlet bana 2 aydan 2 aya 175 lira para veriyor. Allah Razı olsun devletimiz bu kadarda olsa yardım yapıyor. Bir de bana 1 öğün yemek getiriyorlar. Öğlen saatlerinde bir ekmek ve sefer tasıyla yemek geliyor. 1 ekmekle duruyorum. Gece gündüz 1 ekmekle idare ediyorum” şeklinde konuştu.

“YARDIM BEKLİYOR”

Isparta halkından yardım talebinde bulunan Aliş, “Her gün ölümün gelmesini bekliyorum. Yapacağım başka bir şey yok. Isparta halkımızdan yardım istiyorum. En azından ilacımın alınmasını istiyorum” dedi.

Bu haber 821 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...