Aşılama Kampanyaları başladı

7 Nisan 2014 15:50

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Bakanlık Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren “Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Genelgesi kapsamında Küçükbaş cinsi hayvanlarda BRUCELLA, Büyükbaş cinsi hayvanlarda ŞAP ve kedi-köpek cinsi hayvanlarda KUDUZ aşılama kampanyalarının 1 Nisan Salı günü başladığını belirtti.

Şölen; “İlimizde bulunan tüm küçükbaş, büyükbaş ve kedi-köpek cinsi hayvanlara İl/İlçe Müdürlüklerimiz ekiplerince aşılama çalışmaları yürütülecektir. Ülkemiz açısından son derece önemli olan ve hayvanlarda salgın olarak seyreden şap, brucella ve kuduz hastalıklarına karşı aşı ile mücadele en etkin yöntemdir. Tüm yetiştiricilerimiz tarafından aşı yaptırmak yasal bir zorunluluk olup,  aşı yaptırmayan yetiştiricilerimize idari para cezası uygulanacaktır.

İl/İlçe Müdürlüklerince belirlenen program dahilin de tüm küçükbaş ve büyükbaş işletmelerinde aşılama yapılacak olup,  aşılama tarihleri tüm yerleşim birimlerine ilanen duyurulmak üzere gönderilmiştir. 

Aşılama çalışmaları kampanya tarzında yapılacak olup, yetiştiricilerimiz aşı ücreti ödemeyecek ancak uygulama bedeli ödeyecektir.

Aşılama çalışmasının İlimiz ve Ülke hayvancılığına hayırlı olması temennisiyle, tüm kamuoyuna önemle duyurulur” açıklamasını yaptı.

 

 

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...