100 Ispartalı 1000 ağaç dikti

8 Nisan 2014 16:40

Isparta Gülistan Ahlak Kültür Çevre Derneği(GAKÇD)  ile Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD)’ ün organizasyonu sonucu yapılan ağaç dikme kampanyası 6 Nisan Pazar günü gerçekleşti. Gümüşgün mahallesinden Güneykent kasabasına doğru yaklaşık 6km mesafedeki Karatepe mevkiinde yapılan ağaçlama çalışmalarına yaklaşık 100 Isparta’lı katıldı. Kampanyaya 7 ile 70 yaş arasında her yaştan katılımcı katıldı. Bir şenlik havasında geçen ağaç dikimi sonucu bölgeye 250 Karaçam,250 Sedir ve 500 Ceviz olmak üzere 1000 ağaç, Toprak Muhafaza Ağaçlandırma Şefi Orm. Müh. Mehmet Hakverdi ile Orman Muhaf. Mem. Y.Mehmet Çelik’in denetim ve gözetimi altında dikildi.

GAKÇ Derneği Başkanı Kamil Çoban: ” ÇEKÜD ile ortaklaşa yaptığımız bu ilk  ağaç dikme organizasyonu halkımız arasında ilgi ile karşılandı. “ derken ÇEKÜD İl temsilcisi İlker Harman’da:”Bu kampanyanın her yıl Nisan ayının ilk pazar gününde daha fazla katılımcı ve daha fazla ağaç dikimi ile gerçekleştireceklerini ayrıca dikilen ağaçların takiplerini de yapacaklarını” belirtti..

ÇEKÜD bölge temsilcisi Ümit Soner: “ Bölgemiz içinde ki Antalya’da 1200 ağaç ve Burdur’da da 500 ağaç dikildiğini” söyledi. Derneğin Türkiye genelindeki çalışmalarını görmek ve dernek hakkında bilgi almak isteyenlerin “www. Cekud.org.tr”  adresinden faydalanabileceklerini de ayrıca  belirtti.

Renkli görüntülerin olduğu dikim esnasında çevre temizliği de yapıldı.

Ağaç dikimi sonunda gençler arasında kısa mesafeli Koşu yarışması yapılırken yorgun katılımcılara da dernek tarafından yemek verildi.

Katılımcılar da geçen hafta stresli geçen seçim döneminden sonra, böyle güzel bir etkinliğe katılmış olmanın huzuru ile streslerini attıklarını, yorgun ama huzurlu ayrıldıklarını ve düzenleyen ve sebep olanlardan da Allah’ın razı olmasını dilediklerini belirttiler.

Bu haber 878 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...