Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi belli oldu

8 Nisan 2014 16:53

Yerel seçimlerin ardından şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı. Yüksek Seçim Kurulu Köşk yarışı için tarihi açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından şimdi de sıra Cumhurbaşkanlığı seçimine geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ilk kez halkın oy kullanacağı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun 10 Ağustos’ta yapılacağını açıkladı. İlk turda sonuç alınamaması durumunda ise ikinci turun 24 Ağustos’ta gerçekleştirileceği bildirildi.

Öte yandan YSK’nın, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili komisyon oluşturduğu ve seçimle ilgili düzenlemeleri yaptığı öğrenildi.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR İÇİN

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM TARİHİ

Diğer taraftan yurt dışında 500’den fazla seçmeni olan ülkelerde yaşayan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 31 Temmuz, 01-02-03 Ağustos tarihlerinde oy kullanacak. Yurt dışı seçmen çalışmasında oy kullanabilecek ülke sayısının 60 civarında olduğu bildirildi.

CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇECEK?

Referandumda yapılan değişiklikle ilk kez Cumhurbaşkanını Meclis değil halk seçecek. Cumhurbaşkanı 5 yıl görev yapacak ve ikinci kez seçilme hakkına sahip olacak.

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...