Ne olacak bu Isparta Oteli’nin hali!

8 Nisan 2014 16:59

Isparta’nın simgesi haline gelen ancak aylardır atıl vaziyette şehrin göbeğinde bekleyen Büyük Isparta Oteli’nin akıbeti merak ediliyor. 2013 yılı Kasım ayında ihalesi gerçekleştirilen ancak aradan geçen 5 ayda kimsenin talipli olmadığı otelle ilgili henüz bir gelişme kaydedilmedi.

İlimizin en değerli yerinde bulunan Isparta Oteli yaklaşık 5 aydır atıl vaziyette duruyor. Şehrin ortasında yer alan otel binası kötü görüntülere sahne olmaya başladı. Özellikle Kaymakkapı Meydanı’nı kullanan vatandaşlar ortaya çıkan kötü görüntüye her gün şahit oluyor.

İLK İHALE KASIM AYINDA YAPILMIŞTI

Isparta Belediyesi’nin mülkü olan Isparta Oteli bilindiği üzere geçtiğimiz yıl bir işletmeci tarafından kiralanmış ancak işletmeci bir süre sonra oteli bırakmıştı. Ardından 2013 Kasım ayında ilk ihalesi gerçekleştirilmiş ancak talipli çıkmamıştı. Daha sonra 2013 yılı Aralık ayında ikinci ihalesi gerçekleştirilen Otel Isparta’ya yine talipli çıkmamış, bunun nedeninin ise yıllık kira bedelinin 460 Bin TL+KDV olarak gösterilmişti.

OTELE TALİPLİ ÇIKACAK MI?

Öte yandan aradan 5 ay geçmesine rağmen çıkmayan taliplinin 2014 yılında çıkıp çıkmayacağı merakla bekleniyor.

ÇIKMAZSA NE OLACAK?

Diğer taraftan kamuoyunun da merakla beklediği bir diğer konu var; “Ya Otele talipli çıkmazsa?” Bu soru son zamanlarda kamuoyu tarafından en çok sorulan soru. Otele işletmecinin bulunamaması durumunda Isparta’nın en değerli yerinde bulunan otel binasının akıbeti acaba ne olacak?

KİRA BEDELİ YILLIK 460 BİN +KDV

Bu arada yıllık kira bedelinin 460 Bin TL+KDV olarak planlanan otelin kira bedelinin ilk 2 yılı peşin diğer yıllar ise aylık ödemeler şeklinde kiralanması düşünülüyor.

 

Bu haber 1353 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...