Kariyer Günleri Zirvesi Başladı

9 Nisan 2014 18:57

Üniversite-şehir bütünleşmesinin en önemli göstergesi olarak Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı(ITSO) ile Isparta Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü(İŞKUR) işbirliğinde düzenlenen Isparta Kariyer Günleri Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İŞKUR Müdürü Hüseyin Ergün, girişimciliğin öneminden bahsederek “Ülkenin kalkınmasında, zenginleşmesinde girişimcilik büyük önem taşıyor. Siz gençler merak edin, icat geliştirin. Başarı tam da yanınızda yeter ki o gayret içerisinde olun. Öğrendiklerimiz sürekli değişiyor, kariyer yolculuğunuzda kendinizi sürekli yenileyin” diye konuştu.

Kariyer Zirvesi etkinliğinin gençlerin geleceği açısından önemli bir adım olduğunu belirten ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “İşletmelerin ihtisaslı, nitelikli elemanlara ihtiyacı var. Artık her işi yaparım dönemi sona erdi. Yeni icatlar yapmalı, fikirlerimizi çok daha ileriye götürmeliyiz.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi ise sektörün beklentileri hakkında bilgi vererek öğrencilerin girişimci yönlerinin ortaya çıkararak girişimci bir birey olarak hayata atılmaları gerektiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu da dünyada en önemli şeyin bilgi olduğunu bilgiyi pratiğe dökmenin de daha büyük önem taşıdığını dile getirdi. Hanlıoğlu, “Hayat, üniversite bittikten sonra başlıyor. Hangi işte mutlu olacaksanız o işi yapmalısınız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kanal D Ana Haber Bülteni Sunucusu Serdar Cebe öğrencilerle buluştu. İş hayatına yönelik tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Cebe, “Geleceğiniz açısından doğru kariyer planlaması yapmalısınız. İşi işte öğrenmenizi, sevmenizi isterim. Bunun ilk adımı da öğrenciyken çalışmaktan geçer.” dedi. Cebe, muhabirlik ve haberin önemi hakkında bilgiler verdi.

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...