Yalvaç’ta Yeni Meclis İlk Toplantısını Yaptı

9 Nisan 2014 19:02

Yerel Seçimler sonrası, Yalvaç Belediyesi meclisi ilk toplantısını 07 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdi.  Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü başkanlığındaki toplantıya tüm meclis üyeleri katıldı ve yeni meclisin komisyon ve organları için seçimler yapıldı.

Belediye meclis salonunda saat 14:30 da başlayan oturuma ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlandı. Oturumu açan Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, yeni dönemin Yalvaç’a ve meclis üyelerine hayırlı olmasını diledi, partili partisiz ayrımı yapılmadan herkesi kucaklayacak bir yönetim olacaklarını belirtti.

Gündeme geçilmeden, yapılacak seçimler öncesi meclisin en genç iki üyesi olan Hatice Başaran ve Doğan Turan katip üye seçildi. Ardından kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde Meclis 1. Başkan Vekili Orhan Özen, 2. Başkan Vekili de Mümin İnanıcı; katip üyeler olarak Arif Kadın Uzel ve F. Meral Durucan asil,  Mehmet Buğdaycı ve İsmail Özyurt yedek; Encüm Üyesi olarak Nuh Murat Sarıoğlu ve Fahri Kodal; Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak F. Meral Durucan, Fahri Kodal, Mevlüt Aşık, Orhan Özen ve Turgut Mutaf; İmar Komisyonu üyesi olarak Mümin İnanıcı, Fahri Kodal, Gencer Kondal, Nuh Murat Sarıoğlu ve Mehmet Buğdaycı seçildiler.

Gündemin beşinci maddesinde 2013 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Birim amirlerinin kendi bölümlerini tek tek meclise okumasının ardından yapılan oylamada 2013 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde ise Denetim Komisyonu raporu meclise okunarak bilgi verildi.

Oturumun son bölümünde de belediye tarafından üye olunan birlikler için seçim yapıldı. Söz konusu seçimler sonucu Türkiye Belediyeler Birliğine Doğan Turan ve F. Meral Durucan asil, Mehmet Buğdaycı yedek; Tarihi Kentler Birliğine İbrahim Şen asil ve Gencer Kondal yedek; Akdeniz Belediyeler Birliğine İsmail Özyurt asil, Doğan Turan yedek; Konya Belediyeler Birliğine Arife Kadın Uzel asil, F. Meral Durucan yedek; GE-YA-ŞA Birliğine Fahri Kodal, Doğan Turan, İsmail Özyurt asil, Orhan Özen, Nuh Murat Sarıoğlu, Arife Kadın Uzel yedek; Yurt Yaptırma Birliğine Nuh Murat Sarıoğlu ve Turgut Mutaf asil,  Arife Kadın Uzel yedek; Çifçi Malları koruma Meclisine on, murakabe heyetine de on olmak üzere yirmi kişi seçildikten sonra yeni meclisin görev dağılımı belli oldu.

Toplantı sırasında gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Nuh Murat Sarıoğlu, halkın kendilerine verdiği beş yıllık süreyi en iyi şekilde kullanma dileklerini sunmasının ardından bir teklifleri olduğunu, yeni inşa edilecek otogar’ın sel çayı ile aynı hatta ve kotta yer alması nedeniyle sel baskını tehlikesi olduğunu, ileride böylesi bir tehlike yaşanmaması için bu konuda meclis üyelerince bir “İnceleme Komisyonu” kurulmasını önerdiklerini ifade etti. Teklifin gündeme alınması oylamaya sunularak, oy çokluğu ile gündeme alındı. Ardından yapılan oylamada “İnceleme Komisyonu”na Turgut Mutaf, Fahri Kodal ve Nuh Murat sarıoğlu seçildi.

Belediye meclisi Nisan ayı oturumu son olarak, meclisin tatile gireceği ay olarak, Ramazan dolayısıyla Temmuz ayının ve bir sonraki toplantı tarihi olarak da 5 Mayıs Pazartesi saat 20:00’nin belirlenmesinin ardından  sona erdi.

 

Bu haber 1052 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...