“İhtiyaç sahibine gereken ilgi gösteriliyor”

9 Nisan 2014 19:08

Geçtiğimiz gün gazetemizde yardıma muhtaç Erkan Aliş’i gündemimize almış ve 15 TL’lik ilaç borcu nedeniyle hergün kullanması gereken ilacı alamadığı ileri sürülmüştü. Bu haberden sonra birçok yardımsever Aliş’e yardım etmek için harekete geçmişti. Dün SYDV Aliş’le ilgili çıkan haberin ardından yazılı açıklama yapma yaptı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, önceki gün gazetemizde Erkan Aliş hakkında yer alan ve “Kurtarın beni!” başlığıyla verdiğimiz haber sonrası açıklama yayımladı. Başkanlık vakıflarında genel yardım dosyası bulunduğunu ve 2 ayda bir periyodik olarak 175 TL nakdi yardım ile günde 2 öğün yetecek kadar yemek ve ekmek yardımı yapıldığını bildirdi. Aksine sağlık giderlerinin ise Genel Sağlık Sigortası kapsamında Devlet tarafından karşılandığına dikkat çeken Başkanlık “Kullanıldığı ilaç raporlu olup ilacını alırken ücret ödememektedir.”

“GEREKEN YARDIM YAPILMAKTADIR”

Kullandığı ilaçların da elinde mevcut olduğu tespit edilmiştir. Şahıs ayrıca söylendiği gibi yatalak durumda değildir. Kalp ve tansiyon rahatsızlığından dolayı 2022 Engelli Aylığına müracaat etmesi amacıyla Hastaneye rapor alması için yönlendirilmiştir. İlgiliye yapılan periyodik ayni ve nakdi yardımların dışında zaman zaman da Vakfımızca ayrıca nakdi yardım yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.

 

Bu haber 876 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...