“Sivil Havacılık Okulu Lojmanları Isparta’da kalacak”

29 Eylül 2012 13:29

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın, Kara Havacılık Okulu Lojmanlarının Burdur’a taşınacağı iddiaları konusunda AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten sonra  ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da, lojmanlar Burdur’a taşınmayacağını ve Isparta’da kalacağını söyledi. 

Isparta’nın kaderini değiştirecek olan Kara Havacılık Okulu için yapılacak lojmanların nerede yapılacağı yeni bir açıklama ile netlik kazandı. Okul’un Isparta’ya gelmesinde büyük katı sağlayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi de söz konusu lojmanların Isparta’ya yapılacağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan ITSO Başkanı Kaçıkoç: “İnşaat başladı. Çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz oranın en kısa zamanda bitirilmesi. Okulun lojmanları Isparta’ya yapılacak. Bazı lojmanlar hazır. Burdur’a gitmesi gibi bir ihtimal yok” dedi. Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, Süleyman Demirel Havalimanı'na konuşlanacak Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatıyla ilgili yüklenici firmaya yer teslimini yapmıştı. İhaleyi 142, 5 milyon TL ile kazanan Koçoğlu Holding, inşaatı 4 yıl içerisinde tamamlayacak.

10 Şubat 2015'de tamamlanması planlanan Isparta Kara Hava Okulu iskan tesisleri inşaatı kapsamında akaryakıt aktarma istasyonu, giriş katı, 500 ile1000 metreküpsu deposu, bölük malzeme deposu, okul komutanlığı binası itfaiye ve arama kurtarma binası, intikal yatakhane binası inşaatı, 6 adet trafo binası, teknisyen binası, cephanelik, iş ocakları binası, 10 adet nöbetçi kulübesi, nizamiye binası, öğretim başkanlığı binası, 30 yataklı revir binası, 600 kişilik yemekhane binaları, hangar inşaatı 3 adet konferans salonu, tabur komutanlığı, lojistik destek komutanlığı, karargah binası, meydan harekat binası, kapalı spor salonu, saymanlık deposu, 2 adet eğitim merkezi, teknik eğitim hangarı, alt yapı drenaj inşaatı, taksi yolu, 6 adet uçak helikopter park yeri inşaatı ve kanalizasyon, arıtma tesisi sosyal tesisler binası beton gövde alt yapı drenaj inşaatı ve 4 adet pist dershaneler yapılacak. Koçoğlu Holding Genel Koordinatörü Emekli Kara Havacılık Daire Başkanı Albay Galip Ulu, okulu en kısa sürede tamamlayarak Isparta'ya kazandıracaklarını söyledi.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç " Bu okulun gelmesi bizim için çok önemliydi. Okulun burada olması en az 3 bin kişinin ilimize gelmesi demek ve ilimizin ekonomisine büyük katkılar sağlaması demek. Bu konuda emeği geçen başta bürokratlarımız ve siyasilerimize bizden önce bu işle ilgilenen yöneticilere teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bu haber 1306 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...