İdam mahkumları için toplandılar

11 Nisan 2014 18:01

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri dün yaptıkları basın açıklamasında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 528 idam mahkumunun serbest bırakılmasını istediler. Platform üyeleri ayrıca yeryüzündeki vahşetlerin son bulması için tüm Müslümanları ve uluslararası kamuoyunu göreve davet ettiler.

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri dün eski Özel İdare binasının bulunduğu alanda bir basın açıklaması yaparak, Mısır’da yaşanan olaylara dikkat çektiler. Platform adına basın açıklamasını okuyan Celal Atasoy, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 528 idam mahkumunun serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi. Atasoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Mısır’ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce kardeşimiz şehit oldu. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği adına darbe dahi diyemediği bir süreç, dünya tarihinde kara bir leke olarak yazılmıştır. Geçtiğimiz hafta ise 528 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarları yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi sebeplerle verilmiş idam kararları Mısır’daki zulmün yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır.

KARDEŞLERİMİZ İDAM EDİLİYOR NEREDESİNİZ?

Buradan, Isparta’dan tüm İslam dünyasına sesleniyor ve diyoruz ki; ‘Ey İslam dünyası Mısır’da kardeşlerimiz idam ediliyor, neredesiniz? Mısır’da milli iradeye darbe vurulurken susanlar şimdi 528 idam kararında susan zihniyet, Türkiye’de katliam yapılıyor diye Taksim’den saatlerce canlı yayın yapan uluslararası kanallar neredesiniz? İnsan hakları örgütleri, Avrupa’nın sözde çağdaş hukukçuları, neden sesiniz çıkmıyor, niçin bu toplu kıyıma karşı tepkinizi ortaya koymuyorsunuz? Ama unutmayın ki bu ateş bir gün gelir, sizi de yakar.

SERBEST BIRAKILMALARINI İSTİYORUZ

Bizler buradan tüm dünyanın vurdumduymazlığına karşı, uluslararası kamuoyunu tüm Müslümanları, İslam dünyasını, uluslararası kamuoyunda söz sahibi yerli ve yabancı yetki sahiplerini, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.

HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Bu vesileyle çağımızın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistan ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması içinde uluslararası kamuoyunu ve tüm Müslümanları göreve davet ediyoruz.”

 

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...