“Bahçeme top kaçtı gerekeni yapın”

11 Nisan 2014 18:08

İlimizde son dönemde Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığıyla gelen şikayetler hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen şikayetler arasında öyle ilginç durumlar var ki BİMER’in suistimal edildiğine kanıt oluyor.

Bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulaması olan BİMER, son dönemde şikayet bildirim merkezi haline geldi. Asıl amacı; vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarının tümünü açık tutularak bilgi edinme olan BİMER, son dönemde deyim yerindeyse ağlama duvarına döndü. Özellikle ilimizde BİMER aracılığıyla Milli Eğitim’e gelen şikayetler bu durumu özetler cinsten.

“OKULDAN BAHÇEME TOP KAÇTI GEREKENİ YAPIN!”

Edinilen bilgilere göre son gelen şikayetlerde özellikle insanlar şahsi durumlarını aktarıyor. Öyleki okul bahçesinden kendi bahçesine kaçan top bile şikayet konusu olmuş durumda. Hatta şikayeti yapan şahıs durumu öyle aktarıyor ki bahçesindeki meyve ağacının çeşitliliği ve sayısına kadar yazıyor.

“SERVİS KOMŞUNUN ÇOCUĞUNU ALMAYA GELDİĞİNDE KORNAYA BASIYOR”

Bir diğer ilginç durum ise toplu yaşam bölgesinden yapılıyor. Yine bir şahıs sabahları komşusunun çocuğunu almak için evin önüne gelen ve kornaya basan servisi şikayet ediyor. Bu ve buna benzer ilginç şikayetlerin gelmeye başladığı BİMER, şu anda amacının dışında kullanılıyor. Bu durum ise BİMER yetkililerini rahatsız ediyor. Çünkü asıl amacının dışında şikayet amaçlı kullanılan BİMER, bilgilendirmeyle alakalı konuların aksamasına sebep oluyor. Yani BİMER’e yapılan şikayetler en geç 1 hafta içerisinde cevaplandırılmak zorunda. Hal böyle olunca yapılan en ufak şikayete yetkililerin geri dönmesi gerektiğinden asıl bilgilendirme konuları aksıyor. Ayrıca bu ve buna benzer yüzlerce şikayetin şu anda cevaplandırılmak üzere beklediği de gelen bilgiler arasında.

 

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...