Dünyaca Ünlü Hattat Adem Sakal’ın Eserleri Ayasofya Müzesi’nde Sergileniyor

11 Nisan 2014 18:15

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi ve dünyaca ünlü hattat Adem Sakal, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Hicaz'dan İstanbul'a Hz. Peygamber Sevgisi; Aşk-ı Nebi Sergisi"ne katıldı.  Hazreti Muhammed Mustafa'nın (S.A.V)  Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Ayasofya Müzesi’nde açılan sergide yaşayan hattatların, "Hz. Peygamber" temalı eserlerinden oluşan bir seçki sanatseverlerle buluştu.

Yurt dışından da pek çok hattatın çalışmalarının yer aldığı sergiye eserleriyle katkı sağlayan hattatlar arasında Adem Sakal, Fuad Başar, Hasan Çelebi, Hüseyin Kutlu, Hüseyin Öksüz, Abdurrahman Depeler, Ali Toy, Cevad Horan, Davud Bektaş, Erol Dönmez, Fatih Özkafa, Ferhat Kurlu, Mehmed Özçay, Mehmet Memiş, Muhammed Yaman, Mustafa Parildar, Osman Özçay, Ömer Faruk Özoğul, Savaş Çevik, Seyit Ahmed Depeler, Tahsin Kurt, Yılmaz Turan, Nuria Garcia Masip gibi isimler bulunuyor.

İki aşamalı gerçekleştirilen serginin diğer bir ayağını oluşturan Topkapı Sarayı Enderun Hazine Koğuşu'nda ise 15, 16 ve 17. yüzyıllardan kalma eserler yer alıyor.

Sergiler, 15 Temmuz'a kadar açık kalacak.

 

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...