AKP ve MHP’li üyeler tapu işlemleri için Şengöl’e yetki vermedi

11 Nisan 2014 18:20

5393 Sayılı Belediye Kanununun 19 ve 21. maddeleri gereğince Eğirdir Belediye Meclisi’nin Nisan ayına ait Meclis toplantısı 8 Nisan 2014 Salı günü saat 20.00’de Eğirdir Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısına, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti belediye meclis üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, Ak Parti belediye meclis üyeleri; Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, MHP Eğirdir belediye meclisi üyeleri; Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanısıra Mali Hizmetler Md. Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Md. Semra Güngörmez, Yazı İşleri Md. V. Ümit Metin ile Fen İşleri Md. V. Gülay Uysal katıldı.

Yoklama ve saygı duruşundan sonra Başkan Şengöl’ün Meclis üyelerine gönderilen davetiyeden sonra konu olan iki maddenin gündeme girmesi talebi kabul gördü. M. Erhan Savran’ın, gündemin 2. ve 4. maddelerinin yer değişmesi talebi de oylama ile kabul gördükten sonra yapılan gizli oylama ile meclis katibi asil üyeliklerine M. Eray Uslu ve Ramazan Kurt, yedek üyeliklere ise; Şükrü Savaş ve M. Erhan Savran getirildi. Yine gizli oylama ile Meclis Birinci Başkan vekilliğine Ahmet Hamdi Takır, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine Ramazan Kurt oy birliği ile seçilirken, 2014 yılı Mart ayı meclis toplantısında alınan kararların özeti M. Eray Uslu tarafından okundu.

Gündemin 5. maddesi gereğince Belediye Encümen üyeliklerine ise yapılan seçim sonucu Ahmet Hamdi Takır ile Ramazan Kurt getirilirken,

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine; Ahmet Hamdi Takır, Ahmet Bulucu, Ramazan Kurt, Selahattin Tamgül, M. Cengiz Kılınç,

Tarife Komisyonu üyeliklerine; Ahmet Hamdi Takır, Mustafa Günay, Hasan Bilal Taran,

İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliklerine; Müslahattin Yaman, M. Eray Uslu, Mustafa Günay, M. Cengiz Kılınç, Selahattin Tamgül,

Çeşitli İşler Komisyonuna; M. Erhan Savran, Ahmet Bulucu, Şükrü Savaş, Hasan Bilal Taran, M. Cengiz Kılınç,

Tarihi Kentler Birliği Meclisi asil üyeliğine Ahmet Hamdi Takır, yedek üyeliğine Ahmet Bulucu,

Yurt Yaptırma Birliği asil üyeliklerine; M. Erhan Savran, Mustafa Günay, yedek üyeliğe Müslahattin Yaman,

Akdeniz Belediyeler Birliği asil üyeliğine Ahmet Hamdi Takır, yedek üyeliğe Mustafa Günay seçildiler.

Eğirdir Belediye Meclisinin 2014 yılı toplantı günleri her ayın ilk haftasının salı günleri yapılması kararlaştırılırken, Belediye Meclis üyelerinin huzur haklarının ise her meclis toplantısı için kişi başına 68,44 TL olması oybirliği ile kabul edildi.

Belediye Meclis toplantılarının, görüntülü ses kayıt cihazı ile kayda alınması da karara bağlanırken, M. Eray Uslu tarafından okunan Eğirdir Belediyesi 2013 yılı faaliyet raporu da karara bağlandı ve 2013 yılı denetim komisyonu raporunun meclis üyelerine ayrı ayrı dağıtılarak bilgilerine sunulması kararlaştırıldı.

AK PARTİ VE MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ BAŞKAN ŞENGÖL’E “BELEDİYE İLE İLGİLİ TAPU İŞLEMLERİ” İÇİN YETKİ VEREMEDİ!

Gündemin 18. Maddesinde yer alan “Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e belediyemiz ile ilgili tapu işlemleri için yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlanması” konusu gündeme geldiğinde ise Ak Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyeleri, Başkan Ömer Şengöl’e YETKİ’nin verilmemesi konusunda görüş bildirdiler. Başkan Şengöl’ün bu kararın vatandaşlarımızın zararına olacağını defalarca anlatmasına rağmen yapılan oylama ile çoğunluk sağlayan Ak Parti’li ve MHP’li meclis üyeleri, belediye ile ilgili tapu işlemleri için Kanuni yetkisi olduğu halde Başkan Ömer Şengöl’e YETKİ VEREMEDİ...

YETKİ verilmemesi üzerine tepkilerini dile getiren Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Ak Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerine ithafen “sizler kanunun bana verdiği yetkiyi mecliste bana vermediniz, sizler Eğirdir Belediye Meclisine hizmet etmeye değil, tekere taş koymaya gelmişsiniz. Bu kararınızla beni yükten kurtarırken, vatandaşlarımızı zora soktunuz. Tapu almak için gelenleri sizlere göndereceğim. Sizi Eğirdir halkına şikayet edeceğim. İdari mahkemeye başvuracağım. Belediyemizi, halkımızı acze sokmak düşüncesiyle buraya gelmişsiniz…” dedi.

Gündemin 19. Maddesinde yer alan “Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e Belediyemiz ile ilgili işlemler için yetki verilmesi” konusunda da, ortak tavır sergileyen Ak Parti ve MHP’li belediye meclisi üyelerinin oylarıyla yine başkan Şengöl’e YETKİ verilmezken, başkan Şengöl tepkisini dile getirerek “Bu meclise, hizmet etmeniz için seçildiniz. Görev yapmak istiyorsanız, elinizi vicdanınıza koyunuz. Yetki vermiyorsanız sebebini söylemek zorundasınız. Bu davranışınız benim çalışma şevkimi artırıyor…” ifadelerini kullandı.

İÇME SUYU KADEMESİZ TONU 1 TL…

İçme suyu fiyatlarının görüşülmesi sırasında ise Başkan Şengöl’ün “meskenlerde içme suyu fiyatının kademesiz olarak (kaç ton kullanılırsa kullanılsın) tonunun 1 TL olmasını dile getirmesi ve oylamaya sunması sonucu, içme suyunun tonunun kademesiz olarak tonunun 1 TL olmasına karar verildi.

PINARPAZARI KOOPERATİFİ TAPULARINI YİNE DE ALACAK!..

Gündemin 22. Maddesinde yer alan “belediyemiz tarafından tahsis edilen ilçemiz Bağlar Mahallesi 90 ada 28-29-30 numaralı parseller üzerine kurulu S.S. Pınar Pazarı Yapı Kooperatifine tapu devrinin yapılması konusunun görüşülüp karara bağlanması” konusu üzerine ayrıntılı bilgi veren Başkan Ömer Şengöl, oylama sonucu maddenin kabul edilmesine rağmen TAPU YETKİSİ verilmediği için 480 kooperatif üyesinin yıllardır sürüncemede olan ve HAK ETTİKLERİ Tapularını yine de alacaklarını, Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin tutumundan büyük üzüntü duyduğunu ancak bunun müsebbiplerinin Ak Parti’li ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerimizin olduğunu dile getirdi ve “Ben eninde sonunda o tapuları vereceğim” dedi.

Belediye Meclisi toplantısında belediyemize ait taşınmazların alım ve satımları için Belediye Encümenine yetki verilirken, geçen mecliste işyerleri tarifeleri için alınan kararın yetkisi olunmadığı halde alınan bir karar olduğunun ifade edilmesi üzerine, alınan kararın düzeltilmesi konusu kabul edildi.

İstasyon mahallemizde yeni yapılan Düğün Salonunda bir fiyat tarifesinin belirlenmediğini dile getiren Başkan Ömer Şengöl, “bu ek gündem maddesini koymak zorunda kaldık. Tabak, çatal, kazan… hiçbir malzeme olmamasına rağmen, 20 Nisan’da burada düğün için sıra alınmış, onun için fiyat belirlemeliyiz” açıklamalarından sonra  yeni salon için fiyat tarifesinin Yenimahalle Kervansaray Düğün Salonu fiyat tarifesinin iki misli uygulaması kararı çıktı.

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...