“Biz engelliyiz ama hayat bize engel değil”

11 Nisan 2014 18:25

Çünür Mahallesi Muhtarı Kadriye Bilgiç ile son seçimlerde Sidre Mahallesinden muhtarı seçilen Hacer İnci Özbey, engelli olmalarına rağmen başarının nasıl yakalandığını bir kez daha kanıtladılar. Bilgiç ile Özbey, yeni dönemde kol kola vererek hizmet adına gövdelerini taşın altına koyacaklarını söylediler.

30 Mart yerel seçimlerinde mahallelerinde kazanan muhtarlar arasında bayanların çokluğu dikkat çekiyor. Özellikle Çünür Mahallesi ile Sidre Mahallesi muhtarları hem bayan hem de engelli. Mahallelerini karış karış dolaşan Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey ile Kadriye Bilgiç, yaşadıkları zorlukları aktardılar.

“YÜRÜYECEK HALİNİZ YOK NASIL HİZMET EDECEKSİNİZ?”

Bu dönem ikinci kez muhtarlığa seçilen Çünür Mahallesi Muhtarı Bilgiç, aralarına yeni bir engelli bayan muhtarın katılmasından dolayı mutlu olduklarını açıkladı. Engellilerin de her şeyi başarabileceğini halka göstermiş olduklarını bildiren Bilgiç, “Arkadaşım adaylığı sürecinde daha önce benim yaşadığım sorunları yaşamış. Örneğin ’Sizin yolda yürüyecek haliniz yok millete nasıl hizmet edeceksiniz?’ denilmiş. Ben de bunlarla karşılaşmıştım. Ben ikinci kez seçilerek ne yapabileceğimi ispat ettim. Mahallenin yüzde 60 oranında oyunu aldım” dedi.

“İKİMİZ BİR BÜTÜNÜZ”

Özbey ile bundan sonra kol kola vererek çalışacaklarını ve kendisine gereken tüm desteği vereceğini ifade eden Bilgiç, “Biz ikimiz bir bütünüz. Birbirimize destek olacağız” diye konuştu. Ayrıca engelli olmaları dolayısıyla bazı avantajlara da sahip olduklarını dile getiren Bilgiç, “Girdiğimiz yerlerde bize öncelik tanınıyor. Engelli ve bayan oluşumuzun avantajı da oluyor. Ben geçen dönemde adaylıkta ‘Kadının Sesi, Çünür’ün Rehberiyim’ sloganıyla yola çıkmıştım. Bu sefer buna ek olarak engellilerin de sesi olacağız” şeklinde konuştu.

“BELEDİYEDE ÇALIŞTIĞIM İÇİN BENİ ADAY OLARAK GÖRMEK İSTEDİLER”

Öte yandan 18 yıldır Belediyede çalıştığını ve mahalle halkının da belediye hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmak istediği için kendisinin aday olduğunu belirten Sidre Mahallesi Muhtarı Hacer İnci Özbey ise “Hizmet aşamasında mahallemden talep olduğu için yola çıktım. Halkımız belediyecilik tecrübelerinden faydalanım ve hizmet alalım diye aday olmamı istedi. Sidre Mahallesi denildiğinde Sidre Tepesi akıllara geliyor ve tepede de, dağın yamacında mı oturuyorsunuz deniyordu. Sidre Mahallesi’ni tanıyan yok. Asıl Sidre, güzel ve havadar bir mahalle. Amacımız ilk olarak mahallemizi tanıtmak, vatandaşlarımıza hizmet vermek ve engellilerin sesi olabilmek. Engellilerden ve engelli çocuğu olan annelerden güzel talepler aldım. Onlar bana ‘biz çok mutlu olduk. Çünkü senden ışık aldık. Çocuğumuz ileride ne olacak dediğimiz zaman size bakabileceğiz’ dediler. Hakikaten bir yol çizebilmek, onlar üzmeden hayata bağlayabilmek beni çok mutlu etti” dedi.

“ADAY OLMAK İÇİN ADAY OLMADIM”

Diğer taraftan boşa aday olmadığını mahallesini gezerek ve talepleri alarak bu yola çıktığını bildiren Özbey, “Eski bir mahalle olmasına rağmen mahalle sakinlerimiz çok bilinçli. Atık konteynırları koydurmayı düşünüyorum. Oradan gelecek gelirleri mahalledeki çocuklarımızın eğitimleri için kullanmak istiyorum. Dar gelirli bir mahalleyiz. Hepimiz dershaneye gönderemiyoruz. Kendi içimizdeki kendi öğretmenlerimizle bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Çok başarılı çocuklarımız var ama önleri açık değil. Ayrıca sosyal tesis ihtiyacımız var. Dere Islahı ihtiyacımız var. Yetkililer bana yardımcı olursa bu sorunları aşacağımızı düşünüyorum. Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın da beni yalnız bırakmayacağını umuyorum” dedi.

“BEN ENGELLİYİM DEMEDİM HERKESİ ZİYARET ETTİM”

Seçimlerde mahallesinin yüzde 80 oyunu aldığını söyleyen Özbey, “Kadriye hanımla engelli derneklerinden tanışıyoruz. Sürekli beraber çalışıyoruz. Kendisinin bilgilerinden faydalanacağım. Ben engelliyim demedim, herkesi ziyaret ettim. İsteklerini aldım. Projelerimi de taleplere göre hazırladım. Ziyaretler sırasında Kadriye Hanım benim karşıma çıktı. Kadriye hanım başarıyor sen de başarırsın diyen de oldu, sen daha ayakkabını giyemiyorsun, nasıl muhtarlık yapacaksın diyen de oldu. Engelliyiz ama hayat bize engel değil. Hayat bizi yenemez ama biz hayatı yeneriz” dedi.

“ENGELLİ OLMAK İLK ETAPTA GÜCÜMÜZE GİDİYORDU AMA ŞİMDİ BÖYLE DEĞİL”

Son olarak mahalle sakinlerine ve Isparta’ya ortak mesaj veren Bilgiç ve Özbey “Hiçbir şey de yılmayacağız. Engelli psikolojisiyle birşey yaptığımızda gücümüze gidiyordu. Ama bunu aşmayı başardık. Birbirimize her zaman destek olacağız. Biz hayatı çok seviyoruz hayat bizi yıkamaz” dediler.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI

Bu arada Osman Kınay’ın yeniden muhtar seçilememesi nedeniyle Dernek Başkanlığı görevini de yardımcısına devretmesi üzerine yeni yapılacak olan Genel Kurul’da Başkanlığa aday olacağını açıklayan Çünür Mahalesi Muhtarı Bilgiç, “Bizi bizden başka anlayan yok. Biz Hacer hanımla kol kola girene kadar diğer muhtarlar programlara katılıyor. İkimiz bu ortamı değiştireceğiz inşallah. Ayrıca yeni yönetimde ikimizden birini seçmelerini isteriz. En azından birimizin yönetimde olmasını istiyoruz” dedi.

 

Bu haber 925 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...