Isparta finallerde tek projeyle temsil edecek

11 Nisan 2014 18:27

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması'nın Isparta Bölge Yarışması sona erdi. Isparta'dan bir proje bölge finallerinde sergilenmeye hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Bu Benim Eserim” Proje Yarışması'nın Isparta Bölge Yarışması sona erdi. Matematik ve fen bilimleri alanlarını kapsayan ve bu yıl 9.'su gerçekleştirilen proje yarışmasında Isparta başta olmak üzere Antalya, Burdur, Konya ve Denizli’den toplam 100 proje, Öğretmenevi Kırbahçesi’nde sergilendi. Matematik dalında 37, Fizik dalında 27, Kimya dalında 18, Biyoloji dalında da 18 eserin yer aldığı yarışmada, projeler sergi süresince değerlendirildi ve matematik dalında 3, fizik dalında 3, kimya dalında 2, biyoloji dalında toplamda 10 proje, 5-8 Mayıs 2014 tarihlerinde Ankara Final Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

Isparta Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Antalya, Denizli, Konya ve Isparta İl Milli Eğitim müdür yardımcıları,  öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreninde konuşan SDÜ Rektör Yardımcısı ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan, geleceği şekillendirecek gençlerin bu yarışmalarda yer almasının gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yarışmaya proje gönderen öğrencileri kutlayarak bu tür yarışmaların öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve özgüvenlerinin yükselmesine katkı sağladığını vurguladı. Yarışmaya katılan öğrencilerin özgüveni yüksek bireyler olduğunu ve projelerini heyecanla savunduklarını belirten Kayacan, “Gençlerimizin bu tür projelerde yer almasını desteklemeli, onların her zaman yanlarında olmalıyız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından “Özgünlük ve Yaratıcılık”, “Kullanılan Bilimsel Yöntem”, “Tutarlılık ve Katkı”, “Yararlılık, Uygulanabilirlik ve Kullanışlılık”, “Kaynak Taraması”, “Özümseme ve Hâkimiyet”, “Sonuç ve Açıklık” gibi kriterleri göz önüne alınarak değerlendirilen projelerden dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada Antalya, Konya ve Denizli'den 3, Isparta'dan bir proje Ankara'da yapılacak olan final  yarışmasına katılmaya hak kazandı. Isparta'da finallere sadece Furkan Başçiftçi tarafından hazırlanan Atık Kağıttan Isı Yalıtım Plakası projesi kalmayı başardı.  

 

Bu haber 763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...