“Isparta’ya yapılan hizmetleri yeteri kadar anlatamadık”

11 Nisan 2014 18:28

30 Mart yerel seçimlerinde Isparta Belediye Başkanlığı görevini MHP’li Yusuf Ziya Günaydın’a kaptırdıktan sonra bir süredir sessiz kalan AKP’nin İl Başkanı Osman Zabun, samimi açıklamalarda bulundu. Zabun, seçimi kaybetmelerine ilişkin 3 temel neden üzerinde dururken, teşkilatına yönelik özeleştiri de yaptı. Zabun, AKP’ye gönül vermiş seçmenlerden bile Günaydın'a oy gittiğini de itiraf etti.

30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 10 gün geçti. Bu süreç içerisinde seçime ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmayan AKP İl Başkanı Osman Zabun, gazetecilere samimi açıklamalarda bulundu. Seçimi kaybetmelerinde 3 temel unsur üzerinde duran Zabun, teşkilat olarak  muhafelet söylemlerine yönelik kendilerini ifade etmede eksikliklerinin olduğunu kabul  etti.    

O SÖZLERİ TELAFİ ETMELİ      

Konuşmasının başında yeniden Belediye Başkanı seçilen Yusuf Ziya Günaydın'a başarılar dileyen Zabun, “Isparta’ya hayırlı hizmetler sunmasını istiyorum. Özellikle seçim döneminde kendisinin ortaya koyduğu bir takım sözleri seçim ateşi içinde değerlendiriyoruz. Ama orada söylediği Başbakanımızla ilgili bakanlarımızla ilgili sözleri var bunları telafi etmesi gerektiğini söylüyoruz. Artık iktidardan talepsizlik eğilimi yerine iktidarla bütünleşerek Isparta'ya verebileceği şeyler olduğunun da bilincine varacağını umut ediyoruz" dedi.

ISPARTA'YA HİZMET SÜRECEK

AK Parti'nin bundan sonra Isparta'ya hizmet vermez söylemlerinin partinin temel ilkesine aykırı olduğunu kaydeden Zabun, "Sırf belediye farklı şekilde sonuçlandı diye Isparta'nın menfaatine olabilecek hizmetler noktasında geri durursak bu bizim hizmet yapma temel ilkemize aykırı düşer. Karşı durma gibi bir yaklaşım söz konusu olamaz. Bize oy veren ciddi bir kitle de var. Bu hizmetlerden Ispartalılar mahrum bırakılırsa onlara da haksızlık etmiş oluruz. Hizmet üretiminde gerekli hassasiyeti taşıyacağımızı ifade ediyorum” diye konuştu.

KENDİMİZİ İFADE EDEMEDİK

Teşkilat olarak en büyük eksikliklerinden birinin sadece seçim süreci içine siyaseti sıkıştırmak olduğunu öne süren Zabun, "Muhalefet tarafından 5 yıllık süreçte söylenenlerin vatandaş karşılığında algı oluşturması ve algının geri dönüştürülememesidir. Sürekli iktidar Isparta'ya hizmet getirmiyor söylemi ortaya konuldu ama bizim siyasi yapımızda demek ki bunların karşılığını tam olarak ifade edemedik. Isparta'ya üretilen hizmetleri yeteri kadar anlatamadık. Burada eksiklik var. Ancak muhalefetin bu söylemi sadece Isparta için geçerli değil, bir çok şehirde de aynı söylem oluşturuluyor. Burdur'da da Isparta aldı başını gitti deniliyor. Afyon'da da öyle.  Bu söylemin Isparta da olduğu gibi başka illerde de tutuğunun kanaatindeyim"  şeklinde konuştu.

“BAŞBAKANIMIZIN PERFORMASININ

ALTINDA KALAN BİR YAKLAŞIMDAYIZ”

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginden önce sokakta 10 kişiden 7'si Günaydın'ın  bu seçimi alacağını söylediğine dikkat çeken Zabun, sözlerini şöyle sürdürdü; “Başbakanımızın mitinginden sonra bu söylem durdu. Herkes AK Parti'yi konuşmaya başladı. İş dengeye geldi. Sayın Günaydın'ı salladık ama sonuç çıkmadı.  Yapmış olduğumuz yatırımlar ortada. Biz her seçimde farklı saldırılara maruz kaldık. Son seçimlerde karşı karşıyla kaldığımız saldırıları milletimiz biliyor. Milletimiz tüm bu saldırılara karşı Başbakanın yanında duruş ortaya koydu. Teşkilatımızda belirli oranda gayret var ama Başbakanımızın performansının altında kalan bir yaklaşımımız var. Yerel anlamda  siyasi olarak bir adım geride kalıyoruz. Başbakanımızın ortaya koyduğu performanstan yararlanarak sonuç almaya çalışıyoruz. Ama bu ateleti üzerimizden atmamız gerekiyor. Bizim hemşerilerimizle sürekli temas halinde olup onlarla hem yerel anlamda hem de onların taleplerini dinleme noktasında bu gayreti ortaya koymamız gerekiyor. 

“BALAMAN YENİDEN ADAY

OLACAK KORKUSU İŞLENDİ”

Adayımız doğru mu yanlış mı bu tartışmanın içine girmem. Adaylığın doğruluğu yanlışlığı yerine siyasetin Isparta'da AK parti tarafından yeterince doldurulamadığı kanaatindeyim.  2004 ve 2009 arasında AK Parti'li belediye başkanı vardı. Bu süreçte güzel hizmetler ürettik ama iletişim ilgili eksikliklerimiz oldu ve 2009 seçimlerini kaybettik.  2009 seçiminden sonrada  kendi belediye başkan adayımızı muhalefetle bir olup acımasızca eleştirdik. Bu doğru bir yaklaşım değildi. Eksiklikleri doğruları hep birlikte konuşulmalıydı. Muhalefetle birlikte oluşturduğumuz bu döneme ilişkin söylemin etkilerini biz 5 yıllık süreçte kaldıramadık. Son seçim döneminde Sayın Günaydın'ın kullandığı en temel argümanlardan birisi 2004-2009  AK Parti belediyeciliği dönemiydi.  Sayın Uzaktaş aday olmadan önce de  Belediye Başkanlığı yapan Hasan Balaman yeniden aday olacak korkusu işlendi. Balaman dönemi gibi böyle bir tecrübeyi Isparta yeniden yaşar mı korkusu vardı. Bunun kaldırılması için mücadele ettik ama 5 yıl içinde oluşan bu korkuları kaldırmak çok kolay olmuyor. AK Parti'nin  bu açığını iyi bilen Günaydın bu açığın üzerine yüklenmek üzere seçim prdopagandasını götürdü.

“SİYASET SAHNESİNDE

OLMAYANLARLA DA MÜCADELE ETTİK”

Bir başa unsur da son süreç içinde mücadele ettiğimiz kapalı kapılar arasında farklı senaryolar üretmek suretiyle kimliği belli olmayan broşürler dağıtmak suretiyle vatandaş üzerinde farklı algı oluşturma çabaları vardı. Bununla da mücadele ettik. Bu yapının Isparta'da belirli oranda gücü var.  Isparta'da ki hemşerilerimiz bilerek bilmeyerek bu sürecin içinde yürüyor. Kimin haklı kimin haksız olduğunu zamanın göstereceğini daha önce ifade ettim. Bu süreci 10-20 yıl sonra çok dahi iyi anlayacağız. Türkiye'nin ileriye doğru giderken tekerine taş koymak isteyenlerin kimler olduğunu göreceğiz"

“AK PARTİ'DEN GÜNAYDIN'A OY GİTMİŞ”

AK Parti'ye verilen oylar bakımından Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclisi'ne verilen oylar arasında  çok büyük fark olmadığını söyleyen Zabun, " Yaklaşık olarak 3500-4000 civarında İl Genel Meclisi'nde AK Parti'ye oy veren ama belediye başkanlığında oy vermeyen bir seçmen kitlemiz var.  Son seçimlerde AK Parti seçmeni farklı tercihde bulunmuş demekki  kaygı ve kırgınlıkları ortadan kaldıramamışız. Bir şekilde AK Parti'ye gönül veren seçmenlerden bir kısmı da Belediye Başkanlığında Günaydın, demişse İl Genel Meclisi'nde AK Parti'ye vermiş. Bu eksiklikleri gidermek için de gayret göstermemiz gerekiyor. Bu da seçim sonucunu etkileyecek bir durum" diye konuştu.

“SİYASETİ DOLDURAMAZSAK GİDERİZ”

İstifa edecekmisiniz sorusuna da yanıt veren Zabun, "Böyle bir şey söz konusu değil.  Çok yeni göreve devraldık. İki aylık süreçte boşalan ilçeler vardı onları tamamladık. Çok hızlı bir sürecin içinden geçtik. Sabah erken saatlerde gelip gece saat 2'ye 3'e kadar çalıştık. Gece saat 12'ye kadar Isparta'da çalışıp 3-4'e kadar Yalvaçta ki sıkıntıların giderilmesi noktasında gayret gösterdik. Böyle bir süreç işletirken 2-3 aylık bir yönetimin istifa sürecine girmesi vicdana ne kadar sığar.  Böyle bir yaklaşım söz konusu değildir. Önümüzdeki süreçte parti olarak siyaseti yeterince dolduramadığımızı görürsek burayı devretmekten de asla geri durmayız" diye konuştu. 

“BU KAPIYI KİMSEYE KAPATMAYACAĞIZ”

Adayları Nuri Uzaktaş'ın gerekli araştırmalar yapılmak suretiyle adaylık karanının alındığını belirten Zabun, "Teşkilat olarak kararın arkasında durmam gerekir ve bundan sonra da dururum. Bu karar partinin kararıdır. Yanlış doğru tartışmalarına girmek istemem. Kazanınca doğru kaybedince yanlış tercih demek olmaz" diye konuştu.   Zabun, Belediye Meclisinde de başka partilerde siyasete yapmış isimlerin aday gösterilmesinin ne kadar doğru olduğu sorusuna da "Bu partinin kapısını  başkalarına kapatmak yaklaşımında olamayız. Bu partinin çerçevesini mümkün olduğu kadar açacağım. Biz milletimiz için siyaset yapıyoruz. Siyaset yapmak isteyen hemşerilerimize kapımız açık" dedi.  

“GRUP KARARI ALINMADI”

Çoğunlukta oldukları İl Genel Meclisi'nde başkanlık için henüz bir gurup kararı almadıklarını da söyleyen Zabun, "İl Genel Meclisi Başkanlığı için henüz bir grup kararı alınmadı. Ama önümüzdeki süreç içinde arkadaşlarımızla toplanacağız. Pazartesi günü ilk toplantı yapılacak. Biz de istişare yaparak bir karar varacağız ama şu an itibariyle bir tavrımız oluşmuş değil.”

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...