Memur –Sen’den Mısır’daki İdam kararına tepki

12 Nisan 2014 11:27

Memur Sen’e üye bir grup yaptıkları basın açıklamasında Mısır’da 529 kişi için alınan idam kararının uygulanması durumunda insanlık tarihinin büyük bir kara lekeye imza atacağını savundu.

Mısır’da yaşanan olaylara Isparta’dan tepkiler devam ediyor. Memur Sen’e üye bir grup dün eski İl Özel İdaresi binası alanında buluşarak, 529 kişi hakkında verilen idam kararına sert tepki gösterdi. Grup adına açıklamayı okuyan Genç Memur Sen üyesi Abdullah Tamer Türkcan, şunları söyledi: “Darbeciler, yaptıklarına sessiz kalınmasının verdiği cesaretle Mısır halkına yönelik zulümlerini her geçen gün daha da artırıyor. Demokrasiye darbe suçuna, her an yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır’ın istiklal mahkemeleri, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart’ta idama mahkûm etti. Adeviyye’de, Rabia’da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek katliam yapan Mısır’ın darbecileri, tetikçi yargıçlarını kullanarak katliama davet ediyor. 529 masumun, 529 mazlumun, 529 ihvanın idamına dair karar alıyor.

SİYASİ VE SİNSİ BİR KARARDIR

Kendileri de biliyorlar ki, bu karar, hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmemektedir ve darbeye karşı direnci kırmaya yönelik siyasi ve sinsi bir karardır. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar uygulanır ve 529 idam kararı infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye daha sahip olacaktır.

İDAM KARARI BİZİM İÇİN HÜKÜMSÜZDÜR

Biz hem Mısır darbecilerinin katliam gibi bu kararını tanımıyoruz, hem de idam yoluyla gerçekleşecek bu katliama dünyanın sessizliğini kabul etmiyoruz. Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararı hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir. Buradan insanlığın vicdanına sesleniyoruz. Ey insanlık, Mısır’da insanlık idam ediliyor. Susma. Ey insanlık, Mısır’da insanlık öldürülüyor. Susma. Uyan dünya. Mısır’da insanlık asılıyor. Biz dün de Mısır’da yaşayan hukuksuzluğa karşıydık, seçilmiş meşru iktidarın yanındaydık bugün de yanındayız. Yarın da yanında olacağız.”

 

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...