Sav’da seçimler iptal edildi

12 Nisan 2014 11:33

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin kazanmasının ardından itiraz sonucu oyların yeniden sayılmasıyla MHP’ye geçen Sav Belediye Başkanlığı için seçimler iptal edildi. Sav halkı 1 Haziran’da tekrar sandık başına gidecek.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde en büyük itiraz Sav Kasabası’nda yaşanmıştı. Oyların ilk sayım sonucuna göre AK Parti Adayı Mustafa Avşar, 3 oy farkla seçimi kazanırken, MHP oyların yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapmıştı. Daha sonra oyların tekrar sayılması sonucu MHP Adayı Mustafa Avşar, seçimi 4 fark oyla kazanmıştı. Bunun üzerine AK Parti, Merkez İlçe Seçim Kurulu’na başvurmuş ancak olumsuz yanıt almıştı. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu’na başvuran AK Parti, seçimlerin iptalini istedi. Yapılan değerlendirmede Sav Kasabası’nda yapılan yerel seçimler iptal edildi. Belde halkı 1 Haziran’da tekrar sandık başına gidecek. 

AK Parti Milletvekili Recep Özel de, Sav’da seçimlerin iptal edildiğini ifade ederek, gerekçeli kararı beklediklerini bildirdi.

 

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...