İşaret diliyle Cuma Hutbesi

12 Nisan 2014 11:39

Isparta’da ilk kez bir camide Cuma Hutbesi işitme engellilere işaret diliyle anlatıldı. Cami cemaati, uygulamanın devamının gelmesini istiyor.

İl Müftülüğü bir ilke imza atarak, cuma namazında işitme engelli cemaat için hutbenin işaret diliyle anlatılması uygulaması başlattı. İlk olarak Anadolu Mahallesi Cami'nde başlatılan uygulamayla, İmam Abdullah Yavuz'un Türkçe okuduğu hutbe aynı anda işaret dilinde uzman Ahmet Yavuz tarafından işitme engelli cemaate sinevizyon da kullanılarak aktarıldı.  Hutbenin konusu da Kutlu Doğum Haftası oldu.

HUTBELERİ ENGELLİLER DE ANLAYABİLECEK

Camiye gelen cemaat, uygulamayı olumlu bulduklarını, güzel bir örnek olduğunu her camide olması gerektiğini belirttiler. Cami cemaatinden Yunus Özler, “Engelli vatandaşlar konuşamıyor, duyamıyor. İbadetlerinde de bu durum kısmi engel sayılır. Bu hutbede söylenenleri bugün tamamen anlayacak, imamın ne demek istediğini idrak edecekler” dedi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Yavuz da işaret diliyle “Böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Çok memnun olduk. Bu çalışmayı bize sağlayan kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“PİLOT CAMİ OLMAMIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Cami imamı Abdullah Yavuz da “Kardeşlerimizin gelmesinden memnun olduk. Bu uygulamanın camilerde yaygın olarak devam etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. İlk olarak camimizin seçilmesi önemli. İnşallah tüm il merkezinde ve diğer illerde de devam eder” diye konuştu.

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...