“Valiyim’ dedi, dolandırdı

14 Nisan 2014 16:42

İstanbul'da kendisini bir ilin valisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen İ.B.(41) Pendik'te gözaltına alındı. Söz konusu şahsın, Isparta'da da 2 dolandırıcılık olayına karıştığı bildirildi.

İstanbul'da kendisini bir ilin valisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen İ.B.(41) Pendik'te gözaltına alındı. Şüpheli İ.B.'nin dolandırıcılık ve Sincan cezaevinden kaçmak suçundan 10 ayrı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir süredir aranan İ.B.'nin Güzelyalı Mahallesi'nde bir kıraathaneye sık sık gittiğini tespit etti. Bunun üzerine kıraathane de önlem alan polis kısa bir süre sonra gelen İ.B.'yi gözaltına aldı. Yapılan üst aramasında İ.B.'nin üzerinden sahte kimlik çıktı.

Pendik Asayiş Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada şüpheli İ.B.'nin Tekirdağ ilinden bir, Edremit ilçesinde bir, İstanbul'da bir, Denizli'de 4, Isparta'da 2 dolandırıcılık olayı ile Sincan Cezaevi'nden kaçmak suçundan arandığı ortaya çıktı. Şüphelinin kendisini telefon ettiği işadamlarına vali olarak tanıttığı ve sözde yardıma ihtiyacı olan bir vatandaş için para topladığı öğrenildi.

YETKİLİLER UYARDI

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli İ.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer kendisini vali olarak tanıtan kişilerin yaptığı dolandırıcılık olaylarında son günlerde artış yaşandığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Daha önce benzer yöntemle aralarında Galatasaraylı işadamı Abdurrahim Albayrak ile Galasataraylı futbolcu Burak Yılmaz'ın bulunduğu çok sayıda kişi dolandırılmışlardı.

 

 

 

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...