Yalvaç’ta Turizm Haftası etkinliklerle kutlanacak

14 Nisan 2014 16:43

Ülkemizde turizm bilinicini geliştirmek için her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında yedi gün boyunca turizm haftası olarak kutlanıyor. Yalvaç’ta da Müze müdürlüğü öncülüğünde oluşturulan kutlama komitesi hafta boyunca yapılacak etkinlikleri belirledi.

Yalvaç’ta ki Turizm haftası etkinliklerine 15 Nisan Salı günü saat 09:00’da Anlatan Meydan’daki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlanacak. Ardından programın asıl açılış mekanı olan Yalvaç Müzesine geçilecek. Burada ki açılış töreni saat 10:00 başlayacak ve sırasıyla açılış konuşmaları, İlkokul ve Ortaokullar arası düzenlenen ve Turizm ile ilgili resim, karikatür ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Ekibi halk oyunları gösterileri, Yalvaç Meslek Yüksek Okulu grubu müzik dinletisi, İSFODER Tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi açılışı, Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümünce ve Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerince hazırlanan ürünlerin sergilendiği stantlar gezilecek.

İlk günün bir diğer etkinliği de saat 11:30 Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesinde açılacak olan Kültür, Turizm ve Sanat konulu kitap sergisi olacak.

Hafta dolayısıyla 16 Nisan Çarşamba saat 14:00’da SDÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Özcan tarafından bir konferans verilecek.  Yrd. Doç. Dr. Fikret Özcan’ın “Men Tapınağı ve Men Kutsal Alanı Yolunun Turizm Açısından Önemi” konulu konferansı Yalvaç Meslek Yüksekokulu Kılıçarslan Yerleşkesi Konferans salonunda düzenlenecek.

Hafta boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında 17 Nisan Perşembe günü saat 10:00’da Tıraşzade Konağı ve 19 Nisan Cumartesi saat 13:00’te de Müze Müdürlüğü rehberliğinde Antiokheia antik kenti gezileri düzenlenecek.

TURİZM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI 

15-22 Nisan 2014

15 Nisan 2014 Salı

09:00 Çelenk Sunma – Anlatan Meydan

10:00 Açılış Programı – Yalvaç Müzesi

-Açılış konuşmaları

- İlkokul ve Ortaokullar arası resim, karikatür ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi.

-Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Ekibi halk oyunları gösterileri

- Yalvaç Meslek Yüksek Okulu grubu müzik dinletisi.

-İSFODER Tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi açılışı

-Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümünce hazırlanan ürün stantlarının gezilmesi ve ikram

-Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ürünlerin sergilendiği stantların gezilmesi ve ikram

11:30 Kültür, Turizm ve Sanat konulu kitap sergisinin açışlı – Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesi

16 Nisan 2014 Çarşamba

14:00 Yrd. Doç. Dr. Fikret Özcan tarafından verilecek olan “Men Tapınağı ve Men Kutsal Alanı Yolunun Turizm Açısından Önemi” konulu konferans – Yalvaç Meslek Yüksekokulu Kılıçarslan Yerleşkesi Konferans salonu

17 Nisan 2014 Perşembe

10:00 Tıraşzade Konağı gezisi – (Konak 10:00-17:30 arası ziyarete açık kalacaktır.)

19 Nisan 2014 Cumartesi

13:00 Müze Müdürlüğü rehberliğinde Antiokheia antik kenti gezisi

         

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...