Obezite İle Mücadele Okulu’nda eğitimler başladı

14 Nisan 2014 16:46

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaları kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda ve Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, 07.04.2014 tarihinde hanımlara yönelik  “Obezite ile Mücadele Okulu” başlatıldı.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artan obezite ile mücadele etmek üzere Sağlık Bakanlığı tarafından, pek çok kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı (2010-2017)” hazırlanmış olup, 29.09.2010 tarih ve 27714 sayılı Resmi Gazete’ de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanmıştır.

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaları kapsamında Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonunda ve Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, 07.04.2014 tarihinde hanımlara yönelik  “Obezite ile Mücadele Okulu” başlatılmıştır.

3 ay devam ettirilmesi planlanan okulumuzda hanımlara uzman eşliğinde ücretsiz olarak fiziksel aktivite yaptırılacak olup, obezitenin iki önemli risk faktörü olan aşırı ve dengesiz beslenme ile fiziksel aktivitenin gerekliliği konularında farkındalıklarının arttırılması hedeflenmektedir. Okulumuza gelen hanımlara ayrıca ücretsiz kan tetkikleri de yaptırılarak,  beslenme konusunda bilinçlendirilmek üzere diyetisyen desteği verilecek, belirli periyodlarla Sağlıklı Beslenme ve Danışmanlık Hizmetleri Birimimizde takip altına alınacaklardır.

Obezite, çok ciddi bir sağlık problemidir. Obezite ile Mücadele konusunda en önemli unsur kişilerin bilinçli olması ve sağduyulu hareket edebilmesidir. Toplumumuz bu konuda artık daha duyarlı hale gelmeye başlamıştır. Obeziteye sebep olan en büyük etkenin sağlıksız beslenme ve hareketsizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Müdürlüğümüz olarak bu konuda, öncelikle hanımlarımızı bilinçlendirmek için yeterli desteği sağlamak ve daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak için her türlü hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Bu haber 555 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...