Başarılarının sırrı sevgide saklı

15 Nisan 2014 16:27

Çocuk Evleri’nin faaliyete geçmesiyle birlikte bu evlerde yuva sıcaklığında yaşamlarını sürmeye çalışan kimsesiz çocuklar büyük başarılar elde ediyor. Rabia Çocuk Evi’nde kalan Emine Uslu Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvasında Dünya üçüncüsü olurken Akdeniz Çocuk Evi’nde kalan Ali İhsan Olgun ise yıldız erkekler grekoromen güreş müsabakalarında grup il ikincisi ve serbestte il birincisi oldu.

Kimsesiz çocukların korunmasına yönelik faaliyete geçirilen Çocuk Evleri Projesi Isparta’da büyük takdir topluyor. Daha önce yurt şartlarında kalan kimsesiz çocuklar şimdi ev ortamında ve yuva sıcaklığında yaşamlarını sürdürüyor. Hatta evlerin birer sorumlusu ve birer de bakıcıları çalışıyor. Bu sistemin hayata geçmesiyle birlikte çocuklardan da büyük başarılar gelmeye başladı.

BİRİ DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU DİĞERİ İL BİRİNCİSİ

Akdeniz Çocuk Evi’nde kalan İTO Şehit Mustafa Gözütok 6. sınıf öğrencisi Ali İhsan Olgun, Burdur’da yapılan Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş müsabakalarında grup il 2’ncisi, serbestte ise il 1’incisi olarak göğsümüzü kabarttı. Rabia Çocuk Evinde kalan ve Spor lisesi 9. sınıfta okuyan Milli güreşçi Emine Sulu ise geçtiğimiz gün 49 kiloda Uluslararası Yıldızlar Zafer Turnuvasında Dünya 3’üncüsü olarak ilimizi gururlandırdı.

“DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ”

Çocukların bu başarılarından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Çocuk Evleri Projesi’nin hayata geçmesinin önemini bir kez daha anladıklarını söyledi. Çocukların yuva sıcaklığında ve ev ortamında kalmalarının hem eğitim, hem de sosyal yaşantılarına olumlu etkiler sağladığını dile getiren Kütük, “Görüldüğü üzere çocuklarımız başarıdan başarıya koşmaya başladılar. Yurt sisteminden ev sistemine geçmemizin de amacı buydu.  Kimsesiz çocuklar sanki aileleriyle birlikte kalıyor gibi ortam oluşturduk. Evlerde bir de bakıcıları ve öğretmenleri bulunuyor. Çocuk evlerimizde şu anda 155 çocuğumuz kalıyor” dedi.

 “ÖNCELİKLİ HEDEF ÇOCUĞUN AİLE YANINDA BAKIMI”

Çocukların korunmasına yönelik hizmetleri iki ana başlık altında topladıklarını ifade eden Kütük, “Öncelikli hedef çocuğun aile yanında bakımıdır. Diğeri ise çocuğun kurum bakımı altında bulunmasıdır. Çocuk Evleri hizmet modeli ise aile yanında bakım odaklı modele en yakın olan, en yeni hizmet modelidir. İlimizde Çocuk Evlerinin kuruluş çalışmaları, Yönetmeliğin kabulunün ardından başlamış ve ilk çocuk evi 15 Ocak 2009 yılında açılmıştır. Şu an 23 çocuk evimiz aktif durumda olup, 24’üncü çocuk evimiz tefrişat aşamasındadır” diye konuştu.

İLİMİZDE FAALİYETTE OLAN ÇOCUK EVLERİ

1-Günışığı Çocuk Evi

2-Gelincik Çocuk Evi

3-Efeler Çocuk Evi

4-Ekin Çocuk Evi

5- Zeybek Çocuk Evi

6-Orkide Çocuk Evi

7-Gökçe Çocuk Evi

8-Açelya Çocuk Evi

9-Çağlayan Çocuk Evi

10-Akdeniz Çocuk Evi

11-Gölcük Çocuk Evi

12-Turkuaz Çocuk Evi

13-Nehir Çocuk Evi

14-Günebakan Çocuk Evi

15-Toros Çocuk Evi

16-Şehri Gül Çocuk Evi

17-Davraz Çocuk Evi

18-Huzur Çocuk Evi

19-Cemre Çocuk Evi

20-Doğuş Çocuk Evi

21-Bahar Çocuk Evi

22-Kardelen Çocuk Evi

23-Rabia Çocuk Evi

 

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...