İl Genel Meclisi’nde ek 3 komisyon kuruldu

16 Nisan 2014 17:00

İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı ikinci oturumunda İl Daimi Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyeleri seçimleri yapıldı. Meclis'te  ilk kez Avrupa Birliği Komisyonu oluşturuldu.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra oluşan İl Genel Meclisi'nin ikinci oturumu dün yapıldı.  Ali Bolat başkanlığında toplanan Meclis, 1 yıl süre ile görev yapacak İl Daimi Encümen Üyelerini seçti. AK Parti Grubu, encümen üyelikleri için Hüseyin Yıldırım, Mustafa Baş ve Kadir Heybeli'yi aday gösterirken,  MHP ise Ali Cengiz Kocabaş, Hasan Keçeci ve Osman Şanlı'yı aday gösterdi. AK Parti'nin gösterdiği 3 isim İl Daimi Encümen Üyesi seçildi.

MECLİSTE AB KOMİSYONU

Öte yandan Meclis'te daha sonra kanunen kurulması gereken ihtisas komisyonları üye seçimleri yapıldı. Eğitim Kültür Sosyal Hizmetler, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına ek olarak Tarım ve Kırsal Kalkınma, Gençlik Spor Turizm ile Sanayi Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonlarının kurulması da kararlaştırıldı. AK Parti Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, AB Bakanlığı kurulduğunu hatırlatarak  Doğal Kaynaklar Komisyonu'na AB Komisyonu eklenmesini de istedi. Bu öneri Mecliste kabul edildi. Ayrıca CHP'nin iki üyesinin de komisyonlarda görve alması önerisi oy birliğiyle kabul gördü.  Meclis'e bir süre ara verildikten sonra,  partilerin çoğunluğuna göre komisyonların üyeleri belirlendi.    

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...