“Birlik ruhunun meyvesini yiyeceğiz”

16 Nisan 2014 17:09

ITSO önderliğinde hayırsever işadamlarının katkılarıyla yaklaşık 3 yılda tamamlanan yeni Hukuk Fakültesi binasının resmi açılış töreni dün gerçekleştirildi. Binanın yapımına büyük destek veren Şevket Demirel törene gönderdiği mektupta “Hukuk Fakültesi’nin yapılması için Isparta’daki birlik ruhunu bu eserle göstermiş oldunuz” dedi.

Isparta, Devlet-Millet işbirliğine önemli bir eser daha ekledi. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin ihtiyacı olan ve 22 Aralık 2010 tarihinde temeli atılan Hukuk Fakültesi binası ITSO önderliğinde hayırsever işadamlarının katkılarıyla tamamlandı. Eylül 2013’te eğitim öğretime başlayan binanın resmi açılış töreni dün gerçekleştirildi. Törene Vali Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkan Vekili Aydın Şanlıtürk, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ITSO eski Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile binanın yapımına katkı sağlayan işadamları, öğrenciler ve akademisyenler katıldı. Bina girişince açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tören için fakültenin konferans salonuna geçildi.

GURUR VE ONUR DUYUYORUZ

Burada törenin açış konuşmasını yapan SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan fakülte binasının açılışını yapmanın gurur ve onurunu yaşadıklarını dile getirdi. Binanın 12 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Yavuz, yapımına destek veren herkese teşekkür etti. Hukuk Fakültesi binasının Eylül 2013’te hizmete girdiğini ifade eden Turhan, “Fakülte binamızda kendi derslerimiz için kullanmadığımız sınıflarımızda Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İBBF öğrencileri kullanıyor. Bu bina sabahın erken saatinden gece yarısına kadar bilimsel faaliyetler için sürekli kullanılmaktadır. Binamız şuanda üniversitemizin en modern ve en ferah binasıdır. Bu yüzden yapılan katkıların hiçbir şekilde zayi olmadığını ve ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için kullanıldığının bilinmesini isterim” dedi.

HUKUKUN HAKİM OLDUĞU BİR VADİ

Öte yandan yeni Hukuk Fakültesi binasının hukukun hakim olduğu bir vadi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Faruk Turhan, “Hocalarımız hukuk eğitimi yanında birçok kanun tasarısının hazırlanmasında ve anayasa çalışmalarında etkin olmaktadırlar. Başta Isparta Adliyesi olmak üzere bölgemizden gelen bilirkişi görevleriyle yargıya katkıda bulunmaktadır. Isparta Barosuyla birlikte de eğitim faaliyetlerinde bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK GÖSTERGESİ

Daha sonra kürsüye gelen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yeni Hukuk Fakültesi binasının Isparta’da birlik ve beraberliğin en büyük göstergesi olduğunu vurguladı. Başdeğirmen, “. Bu bir devlet vatandaş işbirliği göstergesi olan bir okul. Devlet ve vatandaşımız bir araya geldi ve bu eğitim yuvasını meydana getirdi. Bu konuda maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yardımlar sadece Isparta’dan gelmedi. Isparta’dan gelen yardımlar da oldu” dedi.

BİZE SADECE TEMEL ATMAK YAKIŞMAZ

Diğer taraftan binanın temeli atıldığı dönemde binanın yaptırılması için komite başkanı olan Başdeğirmen, o dönemde yaşanan süreci şöyle özetledi: “Dönemin rektörü bizi üniversiteye çağırdı ve Hukuk Fakültesi binasına ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Sanırım o gün içinde devletin programında bu binanın yapımı yoktu. Hukuk öğrencileri İİBF’de eğitim görüyordu. Bizde konunun önemli olduğunu kavradık. Bize sadece okulun temelini atmamızı istedi. Bizde tamam dedik. Oradan ayrıldıktan sonra biz konuyu görüşmeye başladık. Sayın Şevket Demirel’le görüştük. Kendisi bize sadece temel atmak yakışmaz dedi. Buranın kaba inşaatını bitirmemiz lazım dedi. Kendisi 3 kez Odamıza geldi ve gerekli yerleri aradı. Bizde tüm işyerlerini gezdik. Daha sonra hafriyat alımları başladı. Buradan 4 bin kamyon hafriyat aldık. Hafriyatı da hafriyatla uğraşan hayırseverler sayesinde aldık.”

YAŞLI BİR TEYZE ANKARA’YA ÇAĞIRDI 10 BİN LİRA YARDIM ETTİ

Diğer taraftan binanın yapımında çok farklı yardımlar geldiğini belirten Başdeğirmen, “Bir gün bir teyze beni aradı. Okul yaptırıyormuşsunuz buraya yardım etmek istiyorum ancak parayı almaya Ankara’ya gelin dedi. Ben de eşimle teyzenin evine gittim. Ne kadar vereceğini de sormadım. Yaşlı bir teyzemizdi. Eşinin emekli maaşıyla geçiniyordu. Yanında da Isparta’da okul yaptıran Halil Naşide Gelendost vardı. Teyze 35 yılda 10 bin lira biriktirmiş. Güvendiğim ve okul yaptıran birine vermek istiyordum fakülte binası için veriyorum dedi. Eşimle ben bu durum karşısında ağladım. Bunlar bize çok büyük güçler verdi” dedi.

REKTÖR YENİ FAKÜLTE BİNASI İSTEDİ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, binanın yapımında katkı sağlayanlara teşekkür ederek, Allah’ın herkese yardım etmeyi ve eğitime katkı sağlamayı nasip etmediğini söyledi. Prof. Dr. İbicioğlu, “Adamın trilyonları var ama adam nasipsiz. Zannedersin ki adam zengin. Hayır  o adam fakir aslında. Çünkü adam kendi emeğini, elindeki 1 milyon 10 milyonla ahiretini kazanabilecek imkana sahipken Allah ona nasip etmiyor. Bu yüzden sizin bize aslında hukuk fakültesi binasını yaptırmayla ilgili sizi teşvik ettiğimiz ve bu sevaba nail olmanızdan dolayı teşekkür etmeniz lazım. Bunu da ancak yeni bir fakülte binası aklar” şeklinde konuştu.

BELEDİYE ÜNİVERSİTENİN YANINDA

Isparta Belediye Başkan Vekili Aydın Şanlıtürk ise belediye olarak her zaman üniversitenin yanında yer aldıklarını ve bundan sonra da almaya devam edeceklerini bildirdi.

HUKUK FAKÜLTESİNİN ÖNEMLİ BİR MİSYONU VAR

Son olarak kürsüye gelen Vali Vahdettin Özkan, son 10 yılda SDÜ’nün öğrenci sayısının 22 binden 60 bine çıktığını belirterek, şunları söyledi  “Bu şunun ifadesi; Anadolu’nun dört bir yanında devletimiz, hükümetimiz yüksek öğrenimin yaygınlaştırılması için kamunun tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Hukuk Fakültesi’nin misyonu genelde çok çetrefil hale gelen sosyal, teknolojik hayattaki karmaşık ilişkiler düzenidir. Bunların tespit edilmesi ülkesel ve hukuksal bir hak olarak hukukun ortaya konulması noktasında önemli bir misyonu vardır. İnsanoğlunun var olduğu günden beri hukuk çok önemli” diye konuştu.

BİRLİK RUHU BU ESERLE GÖSTERİLDİ

Konuşmaların ardından Hukuk Fakültesi binasının yapımına büyük katkılar sağlayan İşadamı Şevket Demirel’in törene gönderdiği mektup okundu. Demirel mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Hukuk Fakültesi’nin yapılması için Isparta’daki birlik ruhunu bu eserle göstermiş oldunuz. Miktar mühim değildir, ruh mühimdir. Bu işte emeği geçen başkan, rektör, katkıda bulunan sizlere, hukuk fakültesinde okuyan öğrenciler ve okutacak öğretim üyelerine ayrıca teşekkür eder, başarılar dilerim.”

Konuşmaların ardından binanın yapımında katkıda bulunan işadamlarına plaketleri takdim edildi.

 

Bu haber 988 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...